Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa inaugura aquesta tarda una mostra d’obres d’artistes rubinencs nascuts abans de 1930 També participarà en el lliurament dels premis del concurs de plaques de cava. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa inaugura aquesta tarda una mostra d’obres d’artistes rubinencs nascuts abans de 1930

També participarà en el lliurament dels premis del concurs de plaques de cava.
En el marc de la Fira de Sant Galderic que se celebrarà demà dissabte, aquesta tarda a les 19.30 h, l’alcaldessa inaugurarà l’exposició Rubí, una memòria pictòrica. Artistes nascuts entre els anys 1830 i 1930, organitzada per l’associació Sant Galderic i en col•laboració del Castell-Ecomuseu Urbà.

La mostra està formada per unes 80 obres i es divideix en dos grans blocs. Per una banda, es tracta d’una antologia d’artistes professionals i amateurs que van viure a Rubí entre els segles XIX i XX, és a dir, nascuts abans de 1930 i que van viure la primera escola municipal d’art de Rubí en plena Guerra Civil. Són un total de 37 artistes que es van dedicar a la pintura, ja fossin aficionats o professionals.

Per l’altra, hi ha els retrats que al s. XIX es demanaven fer els senyors de les masies de Rubí, la qual consta de 4 retrats de famílies rubinenques: la família Malet, la família Xercavins, la família Ramoneda i els germans Ribas.

L’objectiu de l’exposició és donar a conèixer a la ciutadania el patrimoni artístic de Rubí i implicar el teixit associatiu de la ciutat.

La mostra es podrà visitar en dos espais: la sala d’exposicions de l’Antiga Estació i l’espai d’exposicions temporals del Castell-Ecomuseu. Cadascun d’ells acull una part de la mostra per ordre cronològic. Així, en el primer es podran veure fins el pròxim 6 de gener les obres més antigues (retrats rubinencs s. XIX) i en el segon, fins el 22 de desembre, les més modernes.

A banda de les obres, també s’exposarà informació en plafons i catàlegs, objectes i documents històrics.

L’alcaldessa, Carme García, inaugurarà aquesta mostra avui divendres, 16 d’octubre, a les 19.30 h a la sala d’exposicions temporals del Castell-Ecomuseu de Rubí. A continuació, l’alcaldessa participarà en l’acte de lliurament del 8è concurs de plaques de cava.