Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa i regidors/es de totes les forces polítiques llegeixen el manifest del Dia internacional de les dones 2010 Dues de les activitats previstes per avui s’han hagut d’anul·lar per les condicions meteorològiques. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’alcaldessa i regidors/es de totes les forces polítiques llegeixen el manifest del Dia internacional de les dones 2010

Dues de les activitats previstes per avui s’han hagut d’anul·lar per les condicions meteorològiques.
L’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, i representants de totes les forces polítiques amb representació municipal han llegit el manifest del Dia Internacional de les Dones a la Sala de plens de l’Ajuntament, en commemoració d’aquest dia que avui celebra els seus cent anys. Aquest acte s’ha hagut de realitzar a l’interior de l’Ajuntament donada la nevada que durant tot el dia està caient al municipi.

En la lectura del manifest, “100 anys fent possible la igualtat”, han participat també Jordi Giménez (ACR), Andreu Hernández (CiU), Martí Pujol (ERC), Marta Ribas (ICV-EUA) i la regidora de la Dona, Maria Mas. El vermut que s’havia de celebrar a la plaça de Pere Aguilera posteriorment i la visita de les dones a l’Ajuntament programada per aquesta tarda s’han hagut de suspendre davant les condicions meteorològiques.

La millora de les condicions de les dones, tant en l’àmbit laboral com educatiu, així com la referència al context de crisi que afecta molt especialment aquest col•lectiu, són els aspectes que han centrat el manifest d’avui que també ha fet referència als abusos sexuals i la violència que pateixen nenes i dones d’arreu del món a causa de les guerres.

La celebració d’aquest dia internacional ha arribat enguany al seu centenari: el 1910, en el marc de la II Conferència Internacional de Dones Socialistes, Clara Zetkin llençava la proposta d'establir el Dia Internacional de la Dona, amb l'objectiu principal de promoure el sufragi universal femení, la pau i la llibertat. L'any següent, més d'un milió de dones europees i nord-americanes van sortir al carrer.

La imatge escollida aquest any per a commemorar aquest dia és obra de l’artista rubinenca Núria Jiménez Portí i és el símbol de la dona rodejada de petites siluetes femenines de diferents colors.

A més d’aquest acte institucional de lectura del manifest, l’Ajuntament ha organitzat diferents activitats que tindran lloc durant tot el mes de març.