Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa i la ministra de Defensa inauguren la plaça de Josep Tarradellas Fins a un miler de persones participen en les activitats programades a l’antic espai de la Bòbila Saltó https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa i la ministra de Defensa inauguren la plaça de Josep Tarradellas

Fins a un miler de persones participen en les activitats programades a l’antic espai de la Bòbila Saltó
La plaça Josep Tarradellas ha estat inaugurada oficialment per l’alcaldessa de Rubí, Carme García, i la ministra de Defensa, Carmen Chacón. La remodelació de l’antiga Bòbila Saltó és la darrera obra en acabar-se de les 31 que al llarg de l’any passat es van finançar del Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL) i que van contribuir a l’ocupació de 897 persones.

Després d’una visita a l’Ajuntament de Rubí, on s’ha trobat amb els representants de les formacions polítiques amb representació municipal, la ministra de Defensa ha signat el llibre d’honor de la ciutat. Posteriorment s’ha desplaçat, acompanyant l’alcaldessa, fins al nou espai on Chacón ha fet un breu resum històric de l’origen de la Bòbila Saltó com espai industrial de la dècada dels 20 quan era proveidora de maons per a l’arribada del Ferrocarril a Catalunya. Ha destacat especialment la “nova revolució que fan els municipis que estan transformant aquests antics espais industrials en punts de benestar, d’oci i per a les famílies”. Per contribuir a aquesta transformació de les ciutats, Carmen Chacón ha apuntat la voluntat del govern de l’Estat per donar un cop de mà als alcaldes mitjançant el FEIL i actualment el FEOSL. La Ministra ha concretat l’ajut del 2009 en 8000 milions d’euros a Espanya, dels quals 1.200 han estat per Catalunya, 12,5 milions per Rubí. Aquesta inversió, segons ha explicat la Ministra han permès la creació de 400.000 llocs de feina a l’Estat, dels quals 60.000 han estat per Catalunya. Rubí se n’ha beneficiat amb prop de 900 persones ocupades.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Rubí, ha recordat alguns dels projectes que s’estan fent a la ciutat “amb una inversió de 80 milions d’euros”. Entre aquests projectes, ha destacat “la recent inauguració de la Biblioteca de Rubí o l’entrada en funcionament en els pròxims mesos de la nova piscina del 25 de setembre, el poliesportiu de La Llana o la nova escola bressol del Bullidor”.

Carme García ha explicat que la nova plaça de Josep Tarradellas tindrà una segona fase que permetrà la inauguració d’una escola bressol “que esperem puguem engegar aviat, un cop la crisi ens ho permeti”

La plaça de Josep Tarradellas

El nou espai inaugurat té una superfície de 8.000 m2 on s’han plantat un centenar de nous arbres.

La plaça de Josep Tarradellas s’estructura en tres plataformes que permeten aprofitar al màxim el desnivell existent entre la cota més elevada del terreny i la que ocupa la part més baixa.
L’espai enjardinat se situa a la part inferior, a l’alçada del carrer General Castaños, a la plataforma central hi ha prevista la construcció, en una segona fase del projecte, d’una escola bressol. La part superior del parc es troba a l’alçada del carrer Santa Fe que s’integra urbanísticament dins el nou espai eliminant voreres i afavorint la disminució de velocitat del trànsit.

El nou parc de Josep Tarradellas, que ha suposat una inversió de 2 milions d’€, és un dels tres nous parcs urbans que s’obriran a tota la població en les pròximes setmanes