Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa ha rebut Anna Ferrer a l’ajuntament Carme García s’ha compromès a ajudar la Fundació Vicente Ferrer. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’alcaldessa ha rebut Anna Ferrer a l’ajuntament

Carme García s’ha compromès a ajudar la Fundació Vicente Ferrer.
Anna Ferrer, vídua de Vicente Ferrer, ha fet una fugaç visita aquesta setmana a l’Ajuntament de Rubí on ha signat el llibre d’honor de la ciutat i s’ha trobat amb l’alcaldessa, Carme García.

Al llarg de la reunió, celebrada dilluns, l’alcaldessa es va mostrar interessada pels projectes que l’organització no governamental, Fundació Vicente Ferrer, du a terme a l’Índia i ha traslladat a Anna Ferrer la voluntat del consistori de col·laborar “ja sigui de forma directa o mitjançant els voluntaris que la Fundació té a Rubí perquè sé que hi ha un centenar de famílies de la ciutat que hi col·laboren activament amb el projecte de Vicente Ferrer”, ha comentat. Com a mostra d’agraïment a l’interès de l’alcaldessa, Ferrer l’ha convidada a veure “in situ” el treball que estan fent a l’Índia. “Estàs convidada a la Fundació” li ha dit.

La Fundació Vicente Ferrer va ser fundada fa 40 anys a la ciutat índia d’Anantapur per l’exreligiós. La seva primera visita a l’Índia va ser l’any 1952, a Bombay, com a missioner de la Companyia de Jesús. Va ser expulsat del país l’any 1968 per motius que la Fundació apunta “de desconfiança política” i va tornat un any més tard, a Anantapur, a petició de milers de ciutadans i de la primera ministra Indira Gandhi, on va posar en marxa la Fundació i on ha viscut fins la seva mort, el passat 19 de juny.

L’objectiu de la Fundació és eradicar al màxim la pobresa mitjançant l’afavoriment del desenvolupament sostenible a partir de la implantació de la cultura de conservació, la concessió de microcrèdits, la millora del subministrament d’aigua i de l’assistència sanitària a la població, i fent arribat l’educació a tothom.

Actualment la Fundació, mitjançant donacions ha apadrinat uns 150.000 nens, dóna feina a 1.800 persones, gestiona 5 hospitals (un dels quals està especialitzat en malalts de la SIDA) i més de 1000 escoles, algunes d’elles destinades específicament a nens amb necessitats especials (cecs, sordmuts i amb síndrome de down). Tots aquests programes beneficien una població de 2,5 milions de persones.

L’alcaldessa de Rubí va tenir un primer contacte amb persones de Rubí relacionades amb la Fundació el passat més de maig durant la darrera celebració de la fira solidària Rubimón. García creu que seria interessant que es constituís una branca local de la Fundació Vicente Ferrer a partir de la creació d’una entitat local formada pel centenar de famílies que treballen a Rubí com a voluntaris de la Fundació.