Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa fa una crida a la participació de la ciutadania en el 5è Gran recapte del Banc dels aliments del 29 i 30 de novembre Oli, llet, llegums i conserves de peix són els aliments que recolliran els voluntaris en 8 supermercats de Rubí. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’alcaldessa fa una crida a la participació de la ciutadania en el 5è Gran recapte del Banc dels aliments del 29 i 30 de novembre

Oli, llet, llegums i conserves de peix són els aliments que recolliran els voluntaris en 8 supermercats de Rubí.
L’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, ha tornat a demanar la participació de la ciutadania en el 5è Gran Recapte d’Aliments que impulsa el Banc d’Aliments a tot Catalunya, com ja va fer a la convocatòria del passat mes de juny davant la davallada de recursos d’aquesta organització. Carme Gracia creu que accions solidàries com aquesta ”és una gran oportunitat per posar de manifest la solidaritat dels rubinencs i rubinenques amb aquells que estan patint més la crisi econòmica, ja que qualsevol aportació alimentària, per petita que sigui, serà ben rebuda”. De tota manera, els principals productes que es demanen en aquest ocasió són oli, llet, llegums i conserves de peix, donat que són aliments proteínics dels quals hi ha major mancança i, alhora, productes bàsics de llarga durada. L’alcaldessa ha dit que “hem de generar tots plegats una dinàmica de resistència ciutadana davant aquesta crisi econòmica. Tot i que l’Ajuntament de Rubí ha aplicat històricament politiques d’atenció als més desfavorits de forma constant, no podem oblidar que la tasca de moltes entitats és fonamental per completar aquest mapa de col·laboració”.

Voluntaris d’entitats i 8 supermercats de la ciutat

El recapte es farà els pròxims 29 i de 30 de novembre a vuit supermercats de la ciutat, on els voluntaris de les entitats solidàries de la ciutat que hi participen, junt amb altres ciutadans i ciutadanes que també s’han volgut sumar a la iniciativa solidària, recolliran els aliments més. Així, tota la ciutadania que vulgui portar algun dels quatre aliments que es demana ho podrà fer als següents punts de recollida:

• Aldi, Av. Estatut, 233
• Condis, Av. Barcelona, 44-46
• Condis, Duràn i Bas, 12
• Condis, Torrent del Alba, 9-11
• Dia, Barcelona, s/n
• Suma, Pitàgores, 5
• Mercadona, Calderon de la Barca s/n
• Mercadona, Francesc Rovira, 13

Posteriorment, tots els productes recollits seran repartits entre les entitats solidàries que gestionen el repartiment dels aliments, que en el cas de Rubí són Entreveïns, Creu Roja, Frater Nadal i Caritas, que també han fet aquest any dos activitats per recollir aliments per omplir el rebost pels seus usuaris, amb una àmplia col·laboració per part de la ciutadania i en els quals es van recollir prop de 5.000 quilos d’aliments.

A tot Catalunya seran uns 15.000 voluntaris els que es mobilitzaran per fer realitat aquest 5è Gran Recapte, pel qual s’instal·laran 1.300 punts de recollida a mercats i supermercats de més de 240 poblacions. La fita per a aquesta edició és superar els 2.727.000 quilos de l’anterior recapte, perquè l’entorn de crisi econòmica ha agreujat la situació i, actualment, més d’un milió i mig de persones a Catalunya pateixen mancances alimentàries.