Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Alcaldessa fa balanç de les accions desenvolupades durant el mandat a la via pública L’alcaldessa de Rubí, Carme García, ha fet balanç de les actuacions de l’equip de govern en matèria de mobilitat, mediambient, gestió dels residus i dels serveis municipals. García ha dit que totes les accions han tingut en comú “l’austeritat, la cura del mediambient i l’afany de servir a la ciutadania”. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Alcaldessa fa balanç de les accions desenvolupades durant el mandat a la via pública

L’alcaldessa de Rubí, Carme García, ha fet balanç de les actuacions de l’equip de govern en matèria de mobilitat, mediambient, gestió dels residus i dels serveis municipals. García ha dit que totes les accions han tingut en comú “l’austeritat, la cura del mediambient i l’afany de servir a la ciutadania”.
L’alcaldessa ha situat el manteniment de la via pública i les actuacions relacionades amb aquest espai, com “una de les tres grans prioritats d’aquest mandat”, juntament amb el servei a les persones, per millorar la seva autonomia i benestar; i les accions destinades a minimitzar els efectes de la crisi tant a nivell social com empresarial.

En matèria de mobilitat, l’alcaldessa ha destacat els 700 aparcaments nous que s’han fet al llarg d’aquest mandat incidint especialment en els 344 del Mercat (dels quals 219 són nous) “que estan a disposició de la ciutadania les 24 hores del dia el que facilita poder accedir fàcilment al teatres o a les zones de restauració del centre de forma còmoda”.
García també s’han referit a la posada en marxa de l’illa de vianants i a la millora de la xarxa d’autobusos amb una flota de 14 vehicles, 9 dels quals són nous, que cobreixen 200 mil km més, amb 69 noves parades i menys temps d’espera per als ciutadans.
El segon àmbit destacat d’actuació al que s’ha referit l’acaldessa ha estat el de la gestió dels residus on, segons ha explicat, “podem dir que hem mort d’èxit amb la implantació del 5è contenidor, el contenidor groc amb xifres que, en només un any, doblen les de l’anterior. Hem passat de 770 tones d’envasos recollits a 1.365”.

Carme García també ha apuntat algunes xifres pel que fa l’evolució del reciclatge en els darrers anys. Concretament ha fet referència als residus que recuperem a l’actualitat, “que és d’un 38 % dels residus domèstics que generem, enfront el 28 % dels que recuperàvem l’any 2003”. Tanmateix ha explicat que a l’actualitat, amb prop de 75.000 habitants, la producció de residus per habitant i dia és d’1,25 kg, mentre que l’any 2003, amb una població de 67.000 habitants, la producció era d’1,32 kg per persona i dia.

El balanç pel que fa la preservació i millora del Medi ambient l’ha situat l’alcaldessa en l’evolució que ha fet la ciutat per garantir la seva sostenibilitat ambiental amb accions “que han permès estalviar en els darrers dos anys 3,6 Tn d’emissió de CO2”, d’una banda i reduir, pe una altra banda el consum d’aigua per al reg de zones ajardinades “sense fer de Rubí una ciutat més gris, sinó tot el contrari”. Carme García ha explicat que “hem reduït un 86 % les superfícies de flor i incrementat les arbustives amb requeriment hídric baix i hem instal•lat 13 sensors de pluja en superfícies de més de 5.000 m2, alhora que hem situat la xifra d’arbres del municipi en prop de 21.000”

Finalment també ha valorat les actuacions de mandat relacionades amb els serveis municipals de l’aigua, Mercat i Cementiri, així com l’aprovació d’ordenances que han afecten directament la via pública. L’alcaldessa ha destacat els “10,4 milions d’€ inversió en col•lectors en els darrers 5 anys, “el que suposa una mitjana anual de 2 milions d’euros d’inversió en clavegueram i 300.000 € a l’any en el seu manteniment”. García també ha mencionat l’imminent adjudicació del projecte d’ampliació del cementiri “on acabem de finalitzar 65 nous nínxols per cobrir les necessitats de la població fins que no acabem el projecte d’ampliació”.

Les inversions a la remodelació del Mercat i del seu entorn i les obres de millora que s’han fet al llarg del mandat ha estat altra de les actuacions que l’alcaldessa ha apuntat com importants, a l’igual que la regulació, mitjançant ordenança de la tinença d’animals, sobretot pel que fa la vessant cívica de recollida dels excrements dels cans, així com la recentment aprovada ordenança d’ocupació de la via pública i la modificació del PGO per afavorir l’oci al centre de la ciutat.