Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa es compromet a posar les eines perquè les empreses arrelin a Rubí Carme García ha visitat les instal·lacions de ThyssenKrupp. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’alcaldessa es compromet a posar les eines perquè les empreses arrelin a Rubí

Carme García ha visitat les instal·lacions de ThyssenKrupp.
L’alcaldessa de Rubí, Carme García, acompanyada d’una delegació d’empresaris encapçalada pel president de la patronal Cecot, Antoni Abad i el president del Fòrum empresarial Cecot-Rubí, Jordi Parera, ha visitat les instal·lacions de l’empresa Thyssenkrupp System Engineering de Rubí. El director general de l’empresa local, Antonio Peña, ha fet una presentació de la multinacional alemanya a la que pertany la planta de Rubí i dels seus plans futurs que passen pel disseny i control de la producció de la cua de l’Airbus 350.

L’alcaldessa ha felicitat l’empresa pel contracte i ha dit que “en moments de crisi és important donar bones notícies”. García ha destacat la necessitat de que es generin nous llocs de treball i ha posat sobre la taula les relacions fluïdes que hi ha actualment entre el consistori i les entitats empresarials.

Carme García, ha traslladat al directiu de la filial local de ThyssenyKrupp, la voluntat del consistori de posar les eines perquè les empreses es quedin a la ciutat, apuntant el potencial que Rubí té a nivell industrial en l’entorn català. “Tenim més de 4000 empreses i 600 hectàrees de terreny industrial, més que la Zona Franca de Barcelona”.

L’alcaldessa s’ha referit als esforços que l’Ajuntament de Rubí està fent per donar suport a les empreses, i ha posat com exemple el treball que s’està desenvolupant, no només a nivell local, a partir de l’Acord per al Desenvolupament Econòmic i Social de Rubí (ADES) sinó també a partir de la col•laboració amb entitats empresarials com CECOT i Fòrum Cecot Rubí o com a integrant actiu d’espais de promoció econòmica com el CIT o Eurocities, entre altres.

Tant el president de CECOT, Antoni Abad, com el responsable del Fòrum Cecot-Rubí, Jordi Parera, han manifestat satisfacció perquè un dels grans grups empresarials europeus hagi apostat per Rubí i s’han mostrat predisposats a posar a l’abast de les empreses de Rubí els seus serveis i a “continuar la bona interlocució que fins ara estem tenim amb l’Ajuntament de Rubí”, ha apuntat Parera.

Després d’una visita per les instal·lacions de la fàbrica, l’alcaldessa ha mantingut una trobada a porta tancada per informar tant als representants de l’empresa com de la patronal i Fòrum Cecot dels projectes més immediats que l’Ajuntament de Rubí està treballant per donar suport a les empreses locals i que, segons ha anunciat Carme García, “en breu farem públics”.

Rubí, centre de desenvolupament d’enginyeria aeronàutica de ThyssenKrupp

El grup alemany Thyssenkrupp aconseguia el passat mes d’octubre, a través de la seva filial d’enginyeria a Rubí, la comanda d’Airbus per subministrar les grades de muntatges dels anomenats HTP, els estabilitzadors horitzontals de la cua de l’A350. El contracte supera els 20 milions d’euros. La plantilla amb que compta la planta de Rubí, ubicada al polígon de Can Jardí, és actualment 30 enginyers, tot i que, segons ha explicat Peña, es podria ampliar per atendre la comanda d’Airbus que presentarà el prototip final l’any 2012.

És el primer contacte amb el sector de l’aeronàutica i, segons ha explicat Peña, l’objectiu és aplicar els processos automàtics de la indústria de l’automoció als de la construcció dels avions. “Els processos per muntar un avió són artesanals, i per tant cars i llargs“. Antonio Peña ha informat que la voluntat de ThyssenKrupp és automatitzar aquests processos aplicant els coneixements que el grup té del que fins ara és la seva primera ocupació, les línies de muntatge per a la indústria de l’automòbil. Peña ha apuntat que “som l’única empresa de tot el món que fem tota la cadena del cotxe, a excepció de la pintura”.

La multinacional té una facturació propera als 1.700 milions d’euros y compta amb una plantilla de 9.500 treballadors a la Península Ibèrica. A l’Estat espanyol, a banda de la planta de Rubí, té fàbriques a Astúries, Madrid, Navarra, el País Basc, València i Valladolid.

ThyssenKrupp és, a nivell mundial, un dels majors grups tecnològics. Més de 199.000 empleats treballen a tot el món per a les unitats d’acer, bens industrials i serveis. Les vendes durant el passat exercici van superar els 53.000 milions d’euros.