Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa defensa la necessitat d’una llei electoral catalana Carme García participa en l’acte convocat per Acció per la Democràcia. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’alcaldessa defensa la necessitat d’una llei electoral catalana

Carme García participa en l’acte convocat per Acció per la Democràcia.
L’alcaldessa de Rubí, Carme García, va participar a un debat sobre el sistema electoral, amb els comicis autonòmics del 28 de novembre a l’horitzó. L’acte va tenir lloc a l’auditori de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler i estava organitzat conjuntament per l’entitat Acció per la Democràcia i el Diari de Rubí, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Rubí.

García va oficiar com a presentadora del debat en el què participaven Nuria Chinchilla, presidenta d’Acció per la Democràcia, i Josep Lluís Rovira, vicepresident de l’entitat. Durant la seva intervenció, l’Alcaldessa va defensar la necessitat d’una llei electoral catalana i va apuntar les eleccions autonòmiques del 28 de novembre com un “marc idoni perquè cada partit pugui presentar la seva opció de futur en aquesta qüestió”. García va defensar la “necessitat” d’una llei pròpia per Catalunya.

Carme Garcia va encoratjar les administracions autonòmica i estatal a seguir l’exemple dels ajuntaments a l’hora de treballar accions de democràcia participativa. En el cas de Rubí s’han de destacar actuacions al voltant de les obres de reforma de la plaça del doctor Guardiet, el Pla de Salut o el funcionament de diferents consells participats pels ciutadans, com el dels infants i el de la gent gran.

Després de la presentació de Carme García, els prop de mig centenar d’assistents van sentir les propostes d’Acció per la Democràcia i van poder debatre amb els responsables de l’entitat. Acció per la Democràcia és una associació que té com a objectiu “la qualitat de la democràcia i acostar la política als ciutadans”, segons va explicar la presidenta de l’entitat. Amb aquesta voluntat, s’apleguen diverses persones que creuen important que s’introdueixi l’elecció directa de diputats i regidors a la normativa electoral de Catalunya.