Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa de Rubí visita el CRAE L’Espurna de Rubí en el 5è aniversari de la seva posada en marxa Aquest centre és un recurs educatiu per a infants de 0 a 12 anys que hi viuen de forma temporal. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa de Rubí visita el CRAE L’Espurna de Rubí en el 5è aniversari de la seva posada en marxa

Aquest centre és un recurs educatiu per a infants de 0 a 12 anys que hi viuen de forma temporal.
L’alcaldessa de Rubí, Carme García, va compartir una estona amb les famílies i els infants que al llarg d’aquests cinc anys han passat, o encara hi viuen, al CRAE L’Espurna de Rubí, que ha celebrat amb aquesta trobada el 5è aniversari des de la seva obertura a la ciutat l’any 2006. Acompanyada per la regidora de Cohesió social i Serveis a les persones, Ana Ma. Martínez, Carme Garcia ha pogut conèixer com es desenvolupa el dia a dia dels 13 nens i nenes de 0 a 12 anys que viuen en aquest centre residencial.

L’Espurna es un centre d’estada temporal i limitada per a aquest infants que desenvolupen la resta d’activitats diàries en el seu entorn més pròxim, on estan escolaritzats i participen en activitats diverses. Els 18 treballadors i treballadores amb què compta el centre ofereixen als nens i nenes una atenció integral atenent a les seves necessitats i interessos, amb especial èmfasi en aspectes emocionals i afectius que els permetin desenvolupar les habilitats socials necessàries per aconseguir una futura autonomia plena en sortir del centre. A més, es vetllarà per un retorn al nucli familiar que garanteixi el desenvolupament integral del infant.

El Centre Residencial d’Acció Educativa (CRAE) l’Espurna, ubicat en una antiga torre rehabilitada de la Plana de Can Bertran, és un recurs assistencial que pertany a la Generalitat de Catalunya, qui ha delegat la gestió a la Fundació Plataforma Educativa, actualment Fundació Resilis, mitjançant un contracte amb la Direcció General d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència (DGAIA) del departament de Benestar Social i Família.