Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa de Rubí valora positivament l’any de presidència del CIT de la nostra ciutat S’ha fet efectiu el traspàs de la presidència a Cerdanyola, fins a finals del 2011, i s’han conegut alguns del nous projectes. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa de Rubí valora positivament l’any de presidència del CIT de la nostra ciutat

S’ha fet efectiu el traspàs de la presidència a Cerdanyola, fins a finals del 2011, i s’han conegut alguns del nous projectes.
L’alcaldessa de Rubí, Carme García, amb l’alcaldessa de Cerdanyola del Vallès, Carme Carmona, i l’alcalde de Sant Cugat del Vallès, Lluís Recoder, han assistit al Consell Plenari del CIT (Catalonia Innovation Triangle) en el qual s’ha procedit al canvi de presidència, que ostentava Rubí des de setembre de 2009 i que ha passat a assumir l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès. En el transcurs de l’acte, a més de fer un repàs de les accions realitzades al llarg d’aquest any, s’han exposat un total de 25 noves propostes dintre del pla de treball del CIT per a l’any vinent.

Durant aquest any, en el marc de CIT s’han desenvolupat alguns dels projectes que en l’últim plenari es van definir com a prioritaris, dintre de les sis línies d’actuació establertes per a aquest període, entre les quals hi ha la millora de les condicions d’accessibilitat i mobilitat a la zona, la millora de la gestió i la prestació de serveis als polígons, l’adequació i millora de les infraestructures de comunicació facilitant l’accés a serveis de banda ampla com a factor de competitivitat i la promoció de la marca CIT a l’exterior per impulsar el creixement econòmic i atraure noves activitats i inversions al territori.

L’alcaldessa de Rubí ha explicat que, actualment, “es troba en fase de licitació el projecte de “Senyalització del polígons d’activitat econòmica a la zona CIT” i que cap a finals d’any podrien començar a ser visibles als polígons aquestes noves senyals que unificaran tots el polígons de la zona, per tal de potenciar la promoció i el desenvolupament econòmic d’aquesta zona del Vallès que compta amb més de 200.000 habitants i un total de 26 polígons industrials amb unes 10.000 empreses”. Carme Garcia ha fet èmfasi en una actuació innovadora, relacionada amb aquest pla de senyalització dels polígons. Es tracta del desenvolupament d’una plataforma digital que recollirà tota la informació sobre el polígons del territori CIT de què disposen els tres ajuntaments. Ambdues propostes estaran acabades a finals de 2011.

Altres propostes que s’han impulsat durant la presidència de la nostra ciutat, amb el recolzament del CIT, han estat un projecte pilot per la constitució d’una associació al Polígon Molí de la Bastida; el seguiment del desenvolupament de l’Acord Marc entre el Departament de Política Territorial i Obres Públiques, l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, el Consorci per a la Promoció i el Desenvolupament de l’Eix B30, l’Ajuntament de Rubí, l’Autoritat del Transport Metropolità, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, l’Associació Empresarial de Sant Cugat i Moventia, SA per garantir una mobilitat sostenible al polígon de Can Sant Joan i el seu entorn (Rubí i Sant Cugat del Vallès), i la participació en diversos esdeveniments econòmics per donar a conèixer el CIT als agents econòmics, socials i del coneixement del territori. Així, s’ha participat en diverses jornades d’intercanvi d’experiències a Cerdanyola i Barcelona, i s’han organitzat 3 jornades de cooperació empresarial (Getting contacts), una a cadascuna de les ciutats del territori, en les quals han participat al voltant de 600 persones, representants d’empreses organismes i entitats vinculades al mon socioeconòmic i del coneixement.