Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa de Rubí trasllada el condol a la família de Pepa de Haro, traspassada aquesta matinada L’artista rubinenca és l’autora de l’escultura “Dempeus”, que des del 2010 presideix la plaça de l’Onze de Setembre. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa de Rubí trasllada el condol a la família de Pepa de Haro, traspassada aquesta matinada

L’artista rubinenca és l’autora de l’escultura “Dempeus”, que des del 2010 presideix la plaça de l’Onze de Setembre.
L’alcaldessa de Rubí, Carme García, ha traslladat el condol a la família de Pepa de Haro, artista rubinenca que ha mort aquesta matinada a causa d’una llarga malaltia. García ha lamentat la pèrdua, tant a nivell personal com cultural, que suposa la desaparició de Pepa de Haro.

En declaracions a Ràdio Rubí, l’alcaldessa ha mostrat el seu condol “per la desaparició d’una persona i política molt estimada a la ciutat”. Segons García, “el record i l’estima personal de tots els que vam tenir la sort de conèixer-la el tindrem sempre i la ciutat, que ha perdut un referent i que culturalment ha quedat una mica més orfe, gaudirà sempre del seu llegat artístic”. L’alcaldessa ha explicat que la va anar a visitar la setmana passada i que encara estava lluitant contra la malaltia que patia i fent broma. “Malgrat tot, donava ànims a tothom i això és molt dur”, ha dit Carme García.

Pepa de Haro va néixer a Cartagena (Múrcia) el 1958 i vivia a Rubí des del 1978, on va ser regidora del consistori entre els anys 1991 i 2003, formant part del grup municipal de Convergència i Unió (CiU). Diplomada en pintura i gravat a l’Escola Massana de Barcelona, titulada oficial per l’Escola d’Arts i Oficis “Llotja” de Barcelona i especialista en plàstica a l’escola Torre de la Llebre de Rubí durant els anys 1985 i 1995, va exposar les seves obres a diverses sales i va rebre diferents premis, entre ells el primer premi del concurs de cartells de Festa Major de Rubí l’any 1985.

Seva és l’escultura “ Dempeus”, que presideix la plaça de l’Onze de Setembre. Aquesta peça, un entramat de tubs d’acer laminat, es va inaugurar durant la Diada Nacional de Catalunya de l’any 2010.