Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa de Rubí rep l’alcalde d’Ocotal (Nicaragua) El consistori subvenciona al 2011 el projecte de millora d’una escola d’aquest municipi agermanat amb Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa de Rubí rep l’alcalde d’Ocotal (Nicaragua)

El consistori subvenciona al 2011 el projecte de millora d’una escola d’aquest municipi agermanat amb Rubí
L’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, ha rebut aquest matí a l’alcalde d’Ocotal (Nicaragua) Carlos Efrain, acompanyat del president de Rubí Solidari, Pau Navarro Cano. Rubí està agermanada amb aquest municipi nicaragüenc des de 1985, que van començar les primeres col·laboracions. Durant la visita al consistori, en què han estat acompanyats per la regidora de Serveis a les persones, Ana Ma. Martínez, i el regidor d’Identitat i Projecció Exterior, Martí Pujol, el representant nicaragüenc ha estat rebuts també pels portaveus dels grups municipals del PSC, Manolo Velasco, i d'ICV-EUiA, Marta Ribas.

Carme Garcia ha reiterat el compromís de Rubí 'per continuar millorant Ocotal' i ha reconegut la important tasca i esforç de Rubí Solidari en aquesta població nicaragüenca. Per la seva banda, Carlos Efrain ha volgut portar una salutació per part de ciutadans i ciutadanes d'Ocotal que han estat beneficiaris dels treballs realitzats per Rubí, gràcies a les millores a les escoles, o bé pels drenatges pluvials 'que fan més segures les cases de cara als aiguats'. Pau Navarro, president de Rubí Solidari, ha manifestat que l'entitat continuarà treballant perquè l'agermanament es mantingui i ha demanat que el consistori proposi un carrer amb el nom d'Ocotal.

Des dels inicis de col·laboració, fa 27 anys, Rubí ha participat a diferents projectes de cooperació amb aquest municipi, entre els que hi ha la millora de la Escuela Modelo San Martín, del Barrio José Santos Duarte, realitzat durant l’any passat, que ha suposat que els 240 nens i nenes de 6 a 12 anys que assisteixen aquest centre disposin d’unes condicions sanitàries i de seguretat que fins ara l’estat de construcció de l’escola no garantia. El projecte ha consistit en la construcció d’un pavelló amb diverses aules escolars, amb un pressupost de 61.893.88 €, dels quals l’Ajuntament ha aportat 15.678,14 euros.

Per l’any vinent, Rubí Solidari vol impulsar en aquest municipi la tercera fase de la construcció d’una escola bressol Guarderia Infantil Barrio Sandino en aquest mateix municipi, tot i encara està acabant de redactar el projecte per presentar-lo a l’Ajuntament en els pròxims dies, un projecte que va començar al 2009 amb la primera fase del mateix.

Altres projectes subvencionats a Ocotal per l’ajuntament, dintre de les subvencions que anualment s’atorguen a les entitats locals de cooperació al desenvolupament, han estat la construcció d’obres de drenatge pluvial en el barri Zamora al 2009, amb una aportació de 20.000 euros; l’agermanament entre el CEIP 25 de setembre i la Escuela J. Carlos Tercero Zúñiga al 2007 o el condicionament pluvial de l’Hospital Alfonso Moncada Guillen i el revestiment de 7 illes del barri de Monseñor Madrigal el mateix any.