Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa de Rubí manté una nova trobada amb el Consell dels Infants Els membres del Consell dels Infants es troben mensualment i tres cops l’any fan un plenari amb l’alcaldessa de Rubí. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa de Rubí manté una nova trobada amb el Consell dels Infants

Els membres del Consell dels Infants es troben mensualment i tres cops l’any fan un plenari amb l’alcaldessa de Rubí.
L’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia Lores, es va trobar ahir amb els membres del Consell dels Infants per posar-los al dia de diferents projectes que s’estan desenvolupant a la ciutat, entre els que destaquen el procés participatiu de la plaça del Doctor Guardiet, i de la nova edició de la Fira del Joc i l’Esport que es presentarà públicament la pròxima setmana.

L’última vegada que els membres del Consell es van trobar amb l’alcaldessa va ser el passat 26 de gener, amb motiu de la seva participació en el procés de remodelació de la plaça del Doctor Guardiet, en què van definir quina és la plaça que volen.

Ahir, van poder provar el sistema de votació electrònica que es posa en marxa de forma pionera a Rubí.

Els 26 membres d’entre 10 i 14 anys que integren actualment el Consell dels Infants es reuneixen un cop al mes, a través de les comissions mensuals on tracten temes del seu interès relacionats amb la ciutat o encàrrecs concrets de l’Ajuntament, i fan un plenari amb l’alcaldessa, com el d’avui, cada quatre mesos aproximadament, per parlar d’aquests i altres temes.

Els nens i nenes treballen per la seva ciutat

El Consell Consultiu dels Infants es va crear al 1998, com a consell sectorial de caràcter consultiu, amb l’adhesió de la ciutat a la Xarxa de Projectes de Participació Infantil de la Diputació de Barcelona. El Consell és l’òrgan consultiu i de participació infantil on els infants de les escoles públiques, concertades i privades de la ciutat poden exercir el seu dret a participar, expressar les seves idees i proposar accions concretes per transformar la nostra ciutat.

A més, a través del consell, els infants rubinencs poden conèixer el funcionament de l’administració, animar a altres nens i nenes a plantejar les seves necessitats i propostes per millorar la ciutat, aprendre a dialogar i a consensuar opinions diverses, participar en projectes municipals reals per a la ciutat, treballar per que els adults tinguin en compte les necessitats dels infants i aprendre que la participació com a ciutadans ajuda a millorar la nostra ciutat.

Per aconseguir fer realitat aquestes fites, els membres del consell tenen com a principals funcions al llarg dels dos anys que dura el seu mandat , exposar el treball desenvolupat durant el curs, informar de les noves propostes, debatre i consensuar els pròxims temes a tractar, donar informació de temes relacionats amb la infància, fer propostes, informes i suggeriments sobre els temes que es tractin al Consell i participar en actes organitzats per l’Ajuntament de Rubí per tal de donar a conèixer el Consell i les seves propostes.

Els membres del Consell dels Infants, que ha d’estar format com a mínim per un representant de cadascun dels centres educatius de la ciutat, són escollits per cada escola en funció del sistema d’elecció i participació de cada centre. Els nois que participen tenen entre 10 i 14 anys i estan cursant 5è i 6è de primària i 1r i 2n d’ESO. A més, cadascun dels centres ha de tenir una bústia perquè la resta d’escolars puguin fer arribar els seus suggeriments i/o opinions al consell.