Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa de Rubí lliurarà el I Premi de poesia de la Fundació Aegerus a Regina Baldomà, de la residència Amanecer de Rubí Aquest premi vol fomentar la creació literària entre la gent gran. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’alcaldessa de Rubí lliurarà el I Premi de poesia de la Fundació Aegerus a Regina Baldomà, de la residència Amanecer de Rubí

Aquest premi vol fomentar la creació literària entre la gent gran.
L’alcaldessa de Rubí lliurarà el pròxim dijous 22 d’abril, el 1er Premi de Poesia Fundació Aegerus 2009 a la guanyadora d’aquesta primera edició, Regina Baldomà, que viu a la Residència Amanecer de la nostra ciutat. Aquesta fundació organitza per primer cop aquest certamen entre les persones grans de les diferents residències i centres sociosanitaris de la gent gran de tota Catalunya, per tal de fomentar la creació literària entre la gent major de 60 anys que hi resideix o és usuària.

El premi, que consisteix en una ploma Montblanc per a la guanyadora i un miniordinador portàtil per al mentor del guanyador, la persona responsable de la correcció del textos i l’enviament dels mateixos, que ha recaigut en la treballadora social del centre, Charo Cruces, serà lliurat a les 18 hores en un acte en què també participarà la regidora de Serveis Socials, Ana Ma. Martínez, el president de la Fundació Aegerus, Jaume Ten i representats de l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), de la qual forma part la residència de Rubí.

A més, el poema premiat serà publicat per la Fundació Aegerus, conjuntament amb els millors poemes seleccionats pel jurat, en una edició de 1000 exemplars que es repartiran entre els autors seleccionats i els seus mentors, mentre que la resta es distribuiran gratuïtament als centres residencials de gent gran de Catalunya. Aquesta primera edició, la publicació porta per títol “La caiguda de la fulla i altres poemes”, que és el títol del poema guanyador.

La Fundació Aegerus, que pertany a l’empresa del mateix nom dedicada al desenvolupament i la implantació de solucions en l’àrea de les tecnologies de la informació per al sector de la dependència, convoca aquest primer premi per tal de potenciar les vocacions artístiques en general i literàries en particular de les persones residents en els centres geriàtrics La Fundació neix amb el compromís de retornar part del benefici empresarial d’ Aegerus cap a la gent gran, mitjançant la contribució a preservar el que creuen que és el més important: el seu coneixement.

La Residència Amanecer de Rubí es troba al carrer de Sant Jaume, 26, de la nostra ciutat.