Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa de Rubí inaugura la primera jornada de cooperació empresarial que s’organitza a la ciutat en el marc del CIT L’objectiu de la sessió de treball és que els empresaris participants estableixin noves relacions amb empresaris de l’entorn. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa de Rubí inaugura la primera jornada de cooperació empresarial que s’organitza a la ciutat en el marc del CIT

L’objectiu de la sessió de treball és que els empresaris participants estableixin noves relacions amb empresaris de l’entorn.
L’alcaldessa de Rubí i presidenta del CIT, Carme Garcia, ha inaugurat la primera Jornada de cooperació empresarial “Getting contacts”, que s’organitza a la nostra ciutat en el marc del Catalonia Innovation Triangle (CIT), que agrupa els municipis de Rubí, Cerdanyola i Sant Cugat. Segons l’alcaldessa “jornades com aquesta posen de relleu la posada en pràctica de la cooperació que el CIT vol impulsar per tal de potenciar la economia en el nostre territori”. L’alcaldessa s’ha referit a l’aposta dels tres municipis del CIT “per treballar en la promoció del territori per tal que les empreses de l’entorn puguin superar la difícil situació actual”, amb accions com la inauguració del Sincotró Alba a Cerdanyola, a la qual Carme Garcia va assistir dilluns i que creu que “dona un valor estratègic de cara a la instal·lació de noves empreses”, la creació del Parc d’Innovació Esadecreapolis a Sant Cugat, o l’impuls de sectors emergents com les energies renovables que està fent Rubí amb la creació del Centre d’empreses de Can Serra.

Després de la inauguració, el gerent de Summa Systems, Juanjo Villalobos, ha explicat, als més de 170 empresaris inscrits a la jornada, els beneficis de treballar en xarxa i cooperar per poder generar nous contactes i crear noves relacions amb altres empreses que puguin beneficiar a l’empresa que els estableix. Villalobos ha explicat que més del 80% dels assistents, entre els quals hi havia gerents, executius i directors de les empreses, “són qui prenen les decisions a les empreses i qui poden reduir costos i millorar el finançament”, entre d’altres objectius. D’aquest 80% de petites i mitjanes empreses (pimes) que han participat, un 64% són de la comarca del Vallès Occidental.

Aquesta sessió, en què els empresaris/es han disposat de tres hores per fer les entrevistes amb uns 10 assistents de mitjana en funció del seu perfil d’interessos com a empresa, els ha permès cercar nous proveïdors, clients i col·laboradors, establir contactes institucionals, obtenir informació de primera mà sobre el mercat, endegar projectes de cooperació empresarial, reduir costos, generar una comunicació amb empresaris/es del municipi, identificar les empreses més proactives, iniciar un procés de dinamització empresarial i promoure la creació de nous projectes empresarials, entre d’altres.

En l’organització d’aquesta jornada, que posteriorment se celebrarà a Cerdanyola i Sant Cugat, han participat les associacions empresarials del territori CIT com Cerdanyola Empresarial, Associació d’empresaris de Cerdanyola, Cecot - Rubí i Sant Cugat empresarial i han col·laborat altres institucions com les cambres de comerç de Sabadell i Terrassa, Cecot i Pimec.