Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa de Rubí i el conseller d’Empresa i Ocupació presideixen la inauguració de Mane Ibérica El grup francès, dedicat a la fabricació d’additius per a la indústria alimentària, ha comprat recentment el negoci de “compounds” de Cargill i la planta que aquesta empresa tenia a la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’alcaldessa de Rubí i el conseller d’Empresa i Ocupació presideixen la inauguració de Mane Ibérica

El grup francès, dedicat a la fabricació d’additius per a la indústria alimentària, ha comprat recentment el negoci de “compounds” de Cargill i la planta que aquesta empresa tenia a la ciutat
L’alcaldessa de Rubí, Carme García, i el conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig, han assistit aquest dimarts a l’acte d’inauguració de la planta Mane Ibérica SA, ubicada al polígon CIT 5D Can Rosés de Rubí. Es tracta de les instal·lacions on fins fa uns mesos l’empresa Cargill hi desenvolupava el seu negoci de “compounds”, que el mes de maig va ser adquirit pel grup francès Mane.

Durant l’acte d’inauguració, l’alcaldessa de Rubí, Carme García, ha posat en valor els recursos humans de Mane Ibérica: “Aquí hi ha treballadors compromesos amb el treball i l’esforç”, unes qualitats molt preuades en moments de crisi econòmica com l’actual. En aquest sentit, García ha parlat de l’aposta de l’Ajuntament per fer front a aquesta situació de crisi actual: “Des de l’Ajuntament no tenim capacitat per arreglar l’economia, però estem intentant posar-hi el nostre granet de sorra, en col·laboració amb tot el Ple municipal, el teixit empresarial, els sindicats i els treballadors [...]. Estem fent plans perquè aquest teixit empresarial continuï la seva activitat i que, a més, vinguin més empreses a instal·lar-se a la ciutat”. En aquest sentit, l’alcaldessa ha parlat d’iniciatives com les subvencions per al suport a la contractació privada i per a la creació d’empreses i el suport al treball autònom, incloses en el Pla de mesures anticrisi 2014. Durant la seva intervenció, Carme García també ha agraït “aquesta aposta de Mane per la continuïtat, per creure en els treballadors de la ciutat, que tenen experiència i compromís, i per instal·lar-se a Rubí, on apostem per continuar sent una ciutat industrial”.

Per la seva banda, el conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig, també s’ha referit a la importància de la plantilla: “És gràcies als treballadors que aquesta operació ha estat possible. I aquesta aposta per la creació de riquesa, per l’estabilitat dels llocs de feina i per la competitivitat de les nostres empreses arrossega el país a una posició que no es produeix artificialment, ni pel lideratge de les administracions, sinó pel valor afegit que aporten els treballadors”.

El director general de Mane Ibérica SA, Joaquim Vives, ha parlat d’”entusiasme” a l’hora de referir-se a l’inici d’aquesta nova etapa empresarial a Rubí, mentre que el president i CEO del grup Mane, Jean M. Mane, ha fet un breu repàs de la trajectòria de l’empresa i de les seves expectatives de futur.

Venda al maig
El negoci de 'compounds', amb productes altament especialitzats, encaixava de manera limitada amb l'estratègia de Cargill. Per això l’empresa americana va creure que aquesta línia de negoci podia desenvolupar tot el seu potencial com a part d'una empresa que tingués la seva activitat principal en el mercat de 'compounds'.

Així, el mes de maig es va fer efectiva l’adquisició per part del grup Mane. La nova entitat opera amb el nom de Mane Ibèrica SA. Fins ara, com a part de la cartera de texturitzants de Cargill, el negoci de “compounds” s'havia especialitzat en solucions a través de la barreja d'una gran varietat d'ingredients funcionals, desenvolupant una posició de lideratge en el segment de les mescles per a la indústria de processament carni a Espanya i en altres mercats carnis a Europa.

Mane té una forta posició en la indústria de processament de carn a França, amb les seves operacions de MEAT PRO i el seu centre d'excel·lència. Aquesta adquisició complementa i reforça el “saber fer” de Mane en aquest camp per convertir-se en un líder europeu en el sector.