Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa de Rubí destaca la feina de difusió de l’entitat a la inauguració de l’exposició “AVAN 15 anys” La mostra, un repàs per la història de l’associació, es podrà visitar fins al 28 de març al Mercat Municipal de Rubí. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa de Rubí destaca la feina de difusió de l’entitat a la inauguració de l’exposició “AVAN 15 anys”

La mostra, un repàs per la història de l’associació, es podrà visitar fins al 28 de març al Mercat Municipal de Rubí.
L’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia Lores, ha inaugurat aquest matí l’exposició de fotografia “AVAN, 15 anys”, organitzada per l’Associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN), al Mercat Municipal de Rubí destacant “la important feina de difusió” que fa aquesta entitat perquè la gent pugui conèixer aquest tipus de malalties “que no només afecten als malalts sinó a tot l’entorn familiar”.

A l’acte han assistit també el president d’AVAN, Dr. Miquel Aguilar, i el president de la seu de Rubí, Valentí Galobart. El president d’AVAN ha agraït a l’Ajuntament la seva implicació i el seu recolzament ja que és qui “veritablement recull, amb les famílies i els professionals de la salut, tota la problemàtica comunitària que generen les malalties neurològiques cròniques que causen discapacitat”.

La mostra és un recorregut d’imatges, que posteriorment visitarà altres poblacions de la comarca, de la tasca desenvolupada per aquesta associació vallesana fundada al 1993 per un grup de 27 famílies de la comarca que tenien relació directa amb diverses malalties de tipus neurològic. Després de 15 anys de treballar en aquest camp, AVAN té un total de 1.300 famílies associades, 9 seus repartides pel Vallès, 400 usuaris, 40 professionals i 120 voluntaris que fan possible la millora de la qualitat de vida de molta gent afectada per alguna malaltia neurològica.

Actualment, la seu de Rubí, creada al 2002 per cobrir les necessitats que hi havia a la ciutat en aquest àmbit, compta amb 86 socis i 15 voluntaris i es troba al carrer Lluís Ribas 27-29 esc. A 1er 5ª.

L’exposició es podrà visitar al Mercat Municipal fins al 28 de març.

Conèixer les malalties neurològiques

L’Associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN) és una entitat sense ànim de lucre dedicada a la difusió i a la divulgació de la neurologia i a la millora de la qualitat de vida dels afectats per les diferents malalties relacionades amb aquest camp, com ara l’alzheimer, el parkinson, l’ictus cerebral o la fibromialgia. AVAN ofereix informació, formació, suport psicològic, serveis de rehabilitació i aspectes d’integració i participació entre d’altres adreçat als malalts i les seves famílies.

El món de la família, el treball, l’esport adaptat i tots els àmbits de la cultura són els eixos de treball d’aquesta entitat que compta amb un equip de competició de natació adaptada, un grup de teatre i projectes com el programa CUIDEM, vacances terapèutiques pels malalts neurològics i els seus familiars, i ANEM, sortides lúdiques adaptades per a joves que pateixen alguna malaltia neurològica.