Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa de Rubí creu que el sistema de votació per escollir el projecte de la plaça Doctor Guardiet “garantitza la total transparència” La exposició dels projectes i les votacions es faran del 8 al 14 de juny. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa de Rubí creu que el sistema de votació per escollir el projecte de la plaça Doctor Guardiet “garantitza la total transparència”

La exposició dels projectes i les votacions es faran del 8 al 14 de juny.
L’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia Lores, ha presentat el procés de votació que es durà a terme per escollir el projecte guanyador per la remodelació de la plaça del Doctor Guardiet, que es va engegar el passat mes de gener amb el procés participatiu en què van participar al voltant de 150 ciutadans i que una majoria d’ells van valorar de forma positiva en el seu moment. L’alcaldessa, que s’ha declarat convençuda què “sortirà un bon projecte de plaça pels ciutadans i ciutadanes”, ha dit que el procés de votació electrònica que s’emprarà “donarà garantia a la ciutadania que el procés s’ha fet amb total transparència”.

El Pla d’usos, que va sorgir dels tallers participatius del gener, defineix que “la plaça tingui arbres amb ombra i lluminositat, espai per a infants més ampli que l’actual, bancs per seure i relacionar-se i una àrea específica per a fer-hi activitats culturals i fires, entre d’altres opcions”, segons ha dit el regidor d’Ecologia Urbana i Seguretat, Manuel Velasco. Tots aquests aspectes han quedat reflectits al plec de condicions del concurs d'idees per a la remodelació de la plaça i han estat recollits en els 18 avantprojectes presentats, entre els quals el jurat està escollint els tres que s’exposaran a la mateixa plaça del 8 al 14 de de juny. A la mostra que l’Ajuntament està organitzant, també es podrà veure l’evolució d’aquest indret emblemàtic de la ciutat i votar el model de plaça que es prefereixi mentre duri l’exposició.

Per primera vegada, el sistema de votacions que s’utilitzarà serà electrònic, un “sistema que ofereix un toc de modernitat i de present que no es reflecteix a les eleccions habitualment – ha dit el regidor d’Identitat i Projecció Exterior, Martí Pujol – i que suposa una obertura a la participació de tota la ciutadania”.

60.206 ciutadans podran votar

Per poder participar en les votacions, s’haurà de tenir 16 anys, com a mínim l’últim dia de la votació, i estar empadronat a la ciutat abans de l’1 de gener de 2009, independentment de la nacionalitat a la qual es pertanyi. En aquesta data, el padró municipal comptava amb 60.206 ciutadans, un 82,34% de la població, que seran els que podran participar en les votacions. Aquest possibilitat de votació suposarà “també un exercici democràtic per a la gent jove que habitualment no pot votar”, ha assenyalat l’alcaldessa.

Els participants acreditaran la seva identitat amb el DNI o NIE en el moment de la votació, que servirà per comprovar si s’està inscrit al padró i garantirà que es voti una única vegada. Quan s’hagi comprovat l’adscripció al padró, es podrà exercir la votació mitjançant les pantalles tàctils, cedides per l’Ajuntament de Donosti, on s’escollirà un dels tres projectes presentats. Un cop seleccionat el projecte, el mateix sistema demana la conformitat per assegurar-se que no hi ha hagut cap errada. El sistema informàtic recollirà les dades de forma separada per tal que no quedi constància de qui ha votat i, quan acabi el període de votació a les 18.30 hores del diumenge 14 de juny, es farà el recompte de vots amb un sistema de cinc contrasenyes combinades que garanteix la seguretat del sistema que fa aquest recompte.

Les votacions es podran emetre els dies laborables en la Oficina d’Atenció al Ciutadà del Centre i en l’edifici Rubí + D de 9 a 14 i de 16 a 19 hores, per tractar-se de zones amb molta afluència de públic, i els caps de setmana, a través del mateix sistema de votació a l’exposició de la plaça, que estarà oberta de 10 a 20 hores.

Una gran festa a la plaça

L’últim dia de la votació, el diumenge 14 de juny, es farà una festa de cloenda a la plaça del Doctor Guardiet, amb activitats diverses tant per la ciutadania en general com pels infants, que podran dibuixar el seu model de plaça ja que no poden participar a les votacions, amb la col•laboració de totes les entitats que formen la Comissió Cívica. A partir de les 18.30 h començarà el recompte de les votacions, i al voltant de les 19 h l’alcaldessa de Rubí, Carme García, donarà a conèixer els resultats de la votació ciutadana en l’elecció de la nova plaça del Doctor Guardiet.

Els membres de la Comissió Cívica, integrada per les entitats i associacions afectades per les obres i usos de la plaça (AVV. Centre, Associació de Sant Galderic, Esbart Dansaire de Rubí, Parròquia de Sant Pere, Sant Antoni Abad, les associacions de comerciants de la zona centre i partits polítics), tindran l’estatut d’observadors del procés i podran estar presents durant les votacions així com en l’escrutini final.

Més informació del procés de remodelació a la web de l’Ajuntament i al bloc.