Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa de Rubí clausura els tallers ocupacionals i la casa d’oficis de l’IMPES Un total de 32 alumnes han rebut formació a través d’aquests programes que tenen una durada anual i els formen per accedir al món laboral. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’alcaldessa de Rubí clausura els tallers ocupacionals i la casa d’oficis de l’IMPES

Un total de 32 alumnes han rebut formació a través d’aquests programes que tenen una durada anual i els formen per accedir al món laboral.
“Des de l’Ajuntament no solucionarem la crisi econòmica, ara bé el que sí podem fer, i així ho estem fent, es posar tots els recursos disponibles a l’abast de les persones treballadores per facilitar la seva formació i la seva inserció en el món del treball”, ha dit l’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, als alumnes que han rebut el diploma acreditatiu dels Taller d’Ocupació i Casa d’Oficis de l’Institut de Promoció Econòmica i Social (IMPES), durant l’acte de clausura d’aquests programes formatius. A més, l’alcaldessa els ha encoratjat a continuar la seva formació com a element diferenciador “per poder millorar les possibilitats personals d’ocupabilitat posterior davant de les empreses que ofereixen llocs de treball”. En aquest sentit, l’alcaldessa ha recordat que aquest any l’IMPES oferirà cursos de formació per a més de 700 treballadors.

En l’acte, en què han estat presents la regidora de Promoció Econòmica, Maria Mas, el responsable del Servei Territorial del Vallès Occidental del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), Clemente Acedo, i el director de l’Oficina de Treball de la Generalitat (OTG) de Rubí, Àngel Romero, els alumnes han presentat un vídeo amb imatges dels diferents treballs fets pels 32 participants en ambdós programes i la pàgina web de l’IMPES que els alumnes de la casa d’oficis han redissenyat i actualitzat.

Aquests programes de formació, que tenen una durada anual, han consistit en tres tallers d’ocupació per a majors de 25 anys en les especialitats de Jardineria, Manteniment i Treballadora familiar, que han fet un total de 24 persones amb una mitjana d’edat entre els 35 i els 40 anys, i una casa d’oficis per a menors de 25 anys, que han cursat un total de 8 joves amb una mitjana de 18 anys. Els alumnes dels tallers d’oficis han desenvolupat les seves actuacions de jardineria i manteniment en diferents CEIP’s de la nostra ciutat i en la rehabilitació de dos habitatges socials al carrer Font de la Via sota la direcció tècnica de Proursa, i en el Centre de Dia per a gent gran del carrer Magallanes, la Residència per a gent gran del carrer Primer de maig i els domicilis dependents de Serveis a les Persones de l’Ajuntament, en el cas del taller de treballadora familiar. Per la seva banda, els alumnes de la casa d’oficis “Noves tecnologies” han realitzat l’actualització i posada en marxa de la pàgina web de l’IMPES i d’altres productes multimèdia que s’han inclòs a la mateixa web.

Els programes “Casa d’Oficis” i “Taller d’Ocupació” combinen la formació teòrica en les diverses especialitats amb treball pràctic en cada matèria, la qual cosa ha fet que, tot just haver acabat, un dels alumnes de jardineria ja hagi estat inserit en una empresa.