Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, assisteix a l’acte institucional del Dia Internacional de l’eradicació de la pobresa Els assistents a l’acte s’adhereixen al manifest de la Plataforma Pobresa Zero que reclama una acció més efectiva contra la pobresa. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, assisteix a l’acte institucional del Dia Internacional de l’eradicació de la pobresa

Els assistents a l’acte s’adhereixen al manifest de la Plataforma Pobresa Zero que reclama una acció més efectiva contra la pobresa.
L’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, va assistir ahir a l’acte anual del Dia Internacional de l’eradicació de la pobresa, organitzat per la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i la Federació d’ONG per la Pau, els Drets Humans i el Desenvolupament. Durant l’acte, els assistents es van adherir al Manifest de la Plataforma Pobresa Zero, un plataforma que agrupa actualment a més de 4.200 organitzacions de l'àmbit de l'acció social a Catalunya, la promoció de pau, la defensa dels drets humans i la cooperació per al desenvolupament, que treballa des de 2010 per reclamar una acció més efectiva i coresponsable contra la pobresa i les desigualtats socials.

Carme Garcia creu que la tasca de suport que desenvolupen les entitats socials de la ciutat, davant de la pobresa que afecta cada vegada més a les persones que pateixen situacions desafavorides, és bàsica ja que, tot i que des dels “Serveis Socials de l’Ajuntament de Rubí es fa una feina cabdal, la tasca assistencial del consistori no pot donar resposta a tothom davant una pobresa que cada cop és més extensa i més crònica. És aquí on les entitats del sector social i el treball en xarxa amb elles és primordial per remuntar la crisi econòmica i donar un servei el més ampli possible a la ciutadania”. L’alcaldessa assegura que l’Ajuntament continuarà amb aquesta col·laboració amb les entitats, com ho demostra el segon recapte d’aliments que es farà aquest mateix dissabte a la ciutat, coincidint amb la Fira de Sant Galderic, i que “intentarem garantir aquesta col·laboració malgrat les retallades que en matèria social provoca la Generalitat de Catalunya, i seguir amb els objectius per combatre la crisi: creació d’ocupació i enfortiment de les polítiques de benestar”.

Les entitats del Tercer Sector atenen 2.130.000 persones anualment i mouen 6.000 milions d’euros, xifra que suposa un 2,8% del Producte Interior Brut (PIB) del país, segons l’Anuari 2013 del Tercer Sector Social, una publicació de la Taula del Tercer Sector Social i l'Observatori del Tercer Sector.