Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa de Rubí assistirà dilluns al lliurament dels Premis Reina Sofía 2011 Carme García serà present a l’acte, que tindrà lloc al Palacio de la Zarzuela, per la seva condició de vocal del Consejo del Real Patronato sobre Discapacidad. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa de Rubí assistirà dilluns al lliurament dels Premis Reina Sofía 2011

Carme García serà present a l’acte, que tindrà lloc al Palacio de la Zarzuela, per la seva condició de vocal del Consejo del Real Patronato sobre Discapacidad.
L’alcaldessa de Rubí, Carme García, assistirà dilluns a l’acte de lliurament dels Premis Reina Sofía 2011 que atorga el Real Patronato sobre Discapacidad. Amb aquests guardons, que s’entregaran al Palacio de la Zarzuela de Madrid, aquest organisme pretén recompensar la feina feta en els camps de la rehabilitació i la integració, l’accessibilitat universal als municipis i la promoció de la inserció laboral de persones amb discapacitat.

García assistirà al lliurament de premis com a vocal del Consejo del Real Patronato sobre Discapacitat i com a vicepresidenta de la comissió de mobilitat i accessibilitat de la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP), càrrec que ostenta des de principis d’aquest any.

Una desena de premiats
En la modalitat de promoció de la inserció laboral de persones amb discapacitat, el Real Patronato premiarà ASEPEYO per la seva contínua i dilatada trajectòria en l’execució de programes d’integració social i igualtat d’oportunitats en el si de la política de l’empresa, incentivant la contractació de persones amb discapacitat i donant suport als treballadors amb discapacitat.

En el camp de la rehabilitació i integració s’han establert dues categories: l’espanyola i la d’altres països de parla espanyola i portuguesa. A la primera categoria es reconeixerà, d’una banda, la tasca desenvolupada pel doctor Jesús Crespo, responsable de la Unidad de Investigación de Neurociencias del Hospital Universitario Puerta de Hierro-Majadahonda, per la seva trajectòria en el camp de la lesió medul·lar; i, de l’altra, la Fundación del Lesionado Medular per la seva aposta per la rehabilitació funcional i la integració social de persones amb lesió medul·lar, contribuint a la innovació amb els seus programes d’autonomia i participació social. Tots dos premiats rebran una dotació econòmica de 25.000 euros. Pel que fa a la categoria d’altres països de parla espanyola i portuguesa, la guardonada serà l’Asociación Integradora para Personas con Padecimientos Psíquicos de Argentina per l’impuls, dedicació i esforç dels seus treballs al Centro de Promoción Social, Centro de Día-Talleres Terapéuticos Laborales y Hogar, donant una resposta integral a persones amb malalties mentals cròniques a través de programes innovadors d’inserció a la comunitat. Aquesta entitat serà premiada amb 50.000 euros.

Per últim, en la modalitat d’accessibilitat universal als municipis es reconeixerà la tasca d’un total de 6 ajuntaments: quatre a la categoria espanyola i dos més a la categoria llatinoamericana. L’Ajuntament de Buenavista del Norte (Tenerife), que rebrà 15.000 euros, serà reconegut pel seu Pla Integral d’Accessibilitat, que l’ha convertit en un dels escassos municipis de poc més de 5.000 habitants en comptar amb un document normatiu d’aquest tipus. L’Ajuntament de Torrent (València) també serà premiat amb 15.000 euros per haver elaborat un pla municipal que integra les aportacions de tots els organismes municipals –tant públics com privats– implicats en l’atenció de les persones amb discapacitat. Aquest pla desenvolupa nombrosos programes d’actuació per garantir l’accessibilitat en els camps educatiu, d’oci i temps lliure, ocupacional, a les tecnologies de la informació i la comunicació i l’entorn urbà. L’Ajuntament de Vitoria-Gasteiz rebrà 7.500 euros per haver realitzat una política activa i integral de promoció de l’accessibilitat en diferents àmbits (educatiu, ocupacional, d’oci, al transport, a l’entorn urbà, etc.). Amb el mateix import serà premiat l’Ajuntament de València per la visió global de les seves actuacions en matèria d’accessibilitat, que es desenvolupen tant a l’àmbit de la integració social i la inserció laboral com en l’accés a l’esport, les noves tecnologies i l’entorn físic. A la categoria llatinoamericana seran premiats, amb 15.000 euros cadascun, l’Ajuntament de Frutillar (Xile), per la coherència de les seves actuacions tenint en compte la dificultat de la seva gestió al disposar de pocs recursos, i l’Ajuntament de Renca (Xile), per haver desenvolupat una trajectòria molt coherent des de l’inici de les seves actuacions, el 1994, amb el Programa de Atención de Discapacidad de la I. Municipalidad de Renca.

El Real Patronato sobre Discapacidad és un organisme autònom, adscrit al Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, que té la finalitat de promoure i millorar la prevenció de deficiències i de l’atenció a les persones amb discapacitat, així com del seu desenvolupament personal i consideració social. Sa Majestat La Reina ostenta la Presidència d'Honor del Consejo del Real Patronato.