Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa commemora el 10è aniversari de la Residència de Gent Gran Rubí Durant tota la setmana, els usuaris/es i professionals de l’equipament celebren aquesta efemèride. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa commemora el 10è aniversari de la Residència de Gent Gran Rubí

Durant tota la setmana, els usuaris/es i professionals de l’equipament celebren aquesta efemèride.
L’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, ha celebrat el 10è aniversari de la posada en marxa de la Residència de Gran Rubí, oberta a l’octubre de 2002, amb els usuaris/es i treballadors d’aquest equipament destinat a atendre la gent gran del municipi, que compta també amb un centre de dia i una Casal de Gent Gran.

Carme Garcia ha agraït el seu esforç als professionals “sense els quals la bona atenció que reben els avis i àvies que hi viuen i les seves famílies no hauria estat possible”.

En l’acte institucional d’aquest aniversari, que s’allargarà durant tota la setmana amb una desena d’activitats, també han participat la regidora de Cohesió Social i Serveis a les persones, Ana Ma. Martínez, la directora general de l’Institut Català de d'Assistència i Serveis Socials (ICASS), Carmela Fortuny, el president de la Fundació Mutuam, Agustí Montal, i la directora de la Residència Rubí, Maria Garcia. Tots han mostrat el seu reconeixement al treball dels professionals envers els usuaris/es d’aquest equipament, que s’ha fet un espai important al barri gràcies al Casal de Gent Gran, que compta amb 1.500 persones usuàries, que comparteixen activitats i estones d’oci amb els 88 residents que hi ha actualment a la Residència Rubí.

A més de les activitats que es faran durant la setmana, entre les quals hi ha trobades intergeneracionals amb l’Escola Mossèn Cinto Verdaguer i l’Intitut La Serreta previstes per dijous i divendres al matí, a les instal·lacions de la residència del carrer Lepant hi ha una exposició artística dels treballs fets a la Residència, Centre de Dia i Casal de Gent Gran durant aquesta dècada, així com una exposició fotogràfica elegida pels mateixos residents d'algun dels moments viscuts al centre.

Més de 300 usuaris/es en 10 anys

La Residència de Gent Gran Rubí, que integra un Centre de dia i un Casal de gent gran, ha atès, des de la seva creació al 2002, un total de 323 usuaris/es a la residència i 73 persones al centre de dia, que té una capacitat de 16 persones.

La residència és un equipament de l’Institut Català de d'Assistència i Serveis Socials (ICASS), gestionat pel Mutuam, que disposa de 90 places públiques de residència assistida i ofereix, entre d’altres serveis, atenció personal en activitats de la vida diària, recuperació d’hàbits d’autonomia, dinamització socio-cultural i activitats de lleure, suport personal, social i familiar, fisioteràpia, suport psicològic, etc.

El Grup Mutuam proporciona assistència primària i d’especialistes a 36.000 persones, a càrrec del CatSalut i gestiona dos centres sociosanitaris amb 270 places, dos hospitals de dia amb 44 places, entre d’altres. Pel que fa a l’atenció a la dependència, gestiona un total de 1.179 places en 8 residències assistides, 18 centres de dia i quatre complexos d’apartaments amb serveis, a més de prestar assistència a domicili a unes dues mil persones l’any.