Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa Carme García rep els participants del Rubifolk a l’Ajuntament El festival, que enguany arriba a la desena edició, compta amb 6 grups convidats de Brasil, Itàlia, País Basc, Senegal, Tenerife i Panamà. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa Carme García rep els participants del Rubifolk a l’Ajuntament

El festival, que enguany arriba a la desena edició, compta amb 6 grups convidats de Brasil, Itàlia, País Basc, Senegal, Tenerife i Panamà.
L’alcaldessa de Rubí, Carme García, va rebre ahir a la tarda els grups participants al Festival Internacional de Dansa Tradicional Rubifolk a la plaça Pere Aguilera. Aquest va ser el punt d’arribada de la Cercavila d’inici del Rubifolk, que va recórrer el centre de la ciutat des de la plaça Nova Estació i que va comptar amb la participació dels diferents grups convidats al festival i altres entitats de cultura popular de Rubí, entre ells la Colla de Gegants de Rubí, la Colla de Gegants i Capgrossos del Pinar, la Colla de Gegants del CEIP Teresa Altet, l’Escola de l’Esbart, el Grup de Tabals dels Diables de la Riera i el mateix Esbart Dansaire.

Un cop a la plaça de l’Ajuntament, on a banda de l’alcaldessa també els esperaven altres regidors i regidores del consistori, tots els grups participants van fer una petita exhibició del seu repertori.

Carme García, en nom de la corporació municipal, va donar la benvinguda als grups convidats i va agrair “l’esforç de les famílies acollidores a l’hora d’allotjar els dansaires participants”. L’alcaldessa va explicar que aquests rubinencs “són gent que estimen les tradicions. La mostra d’això és que acullen els dansaires durant els dies que dura el Rubifolk, oferint-los la seva hospitalitat”.

A la nit, l’alcaldessa també va assistir a l’espectacle inaugural del Rubifolk, que per primera vegada s’ha fet a la nova ubicació del parc del Castell, una zona que s’està remodelant gràcies al Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL).

Tot i que el projecte de creació d’un nou amfiteatre per a usos culturals i lúdics en aquest espai encara s’està executant, s’ha adequat la zona per a poder-hi realitzar aquesta i altres actuacions del festival, així com també de la Festa Major de la ciutat, celebrada fa uns dies. Totes aquestes activitats han guanyat superfície, ja que la plaça del Doctor Guardiet, on tenien lloc fins ara, ocupa 630 m2, mentre que el nou espai, entre l’escenari i les grades, té una extensió de 2.995 m2.

A banda de Carme García, l’acte inaugural també va comptar amb la presència de Ramon Fontdevila, director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana de la Generalitat.

10 anys de vida

Aquest any, el Rubifolk arriba a la seva desena edició. Per aquest motiu, els organitzadors han convidat 3 grups que ja havien participat en anteriors edicions del festival: Gli Zanni (Itàlia), Goizaldi (País Basc) i Oroval (Tenerife). La resta de grups participants en aquesta edició són el grup Balé de Amazonia (Brasil), Panamà Música y Danza (Panamà) i el grup de cant Les frères guissé (Senegal).

Tots ells actuaran a diferents punts de la ciutat fins el proper diumenge, dia en què tindrà lloc l’espectacle de cloenda del festival.