Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa assisteix a la ballada d’escolars de la ciutat a la Rambla del Ferrocarril amb motiu del Dia Internacional de la Dansa La celebració ha comptat amb la participació de 850 alumnes d’entre 8 i 10 anys. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa assisteix a la ballada d’escolars de la ciutat a la Rambla del Ferrocarril amb motiu del Dia Internacional de la Dansa

La celebració ha comptat amb la participació de 850 alumnes d’entre 8 i 10 anys.
L’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, ha assistit a la ballada col·lectiva que es celebra a la nostra ciutat, des de fa tres anys, amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de la Dansa. En aquesta activitat han participat un total de 850 alumnes de 2n i 4t de totes les escoles públiques de Rubí que han realitzat diversos balls tradicionals que han omplert tota la rambla.

A més, en el marc d’aquesta celebració, per la tarda, s’ha llegit el manifest del Dia Internacional de la Dansa 2010, que aquest any promou la participació de tothom en les activitats de dansa sigui quina sigui la seva condició física, en un acte que l’Esbart Dansaire de Rubí i la regidoria d’Indentitat i Projecció Exterior han organitzat a la plaça de Louis Braille, al costat de l’edifici Espona. En aquesta plaça, a més, també s’ha realitzat una classe oberta per part de professors de l'escola de dansa de l'Esbart Dansaire de Rubí i una jornada de portes obertes d’aquest espai cultural, futur Centre de la dansa tradicional catalana, abans que s'iniciïn les obres de la seva adequació .

El Dia Internacional de la Dansa es celebra anualment des de l’any 1982, en què es va instaurar a iniciativa del Comitè de Dansa Internacional de l'Institut Internacional del Teatre (ITI / UNESCO), data que va ser escollida per coincidir amb el naixement de Jean-Georges Noverre (1727-1810), creador del ballet modern.