Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa agraeix als veïns i veïnes de El Pinar la seva col·laboració en les millores del barri Les comunitats de veïns del Pinar participen en un taller per elaborar reglaments interns de funcionament. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa agraeix als veïns i veïnes de El Pinar la seva col·laboració en les millores del barri

Les comunitats de veïns del Pinar participen en un taller per elaborar reglaments interns de funcionament.
L’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, ha visitat el barri de El Pinar per conèixer de prop les obres de millora que s’estan realitzant davant del nou equipament sociocultural, a l’aparcament superior i al vial de la pista esportiva, que van començar fa un mes aproximadament, i la seu de l’AVV del barri. Posteriorment, l’alcaldessa ha participat en la presentació del taller per elaborar els reglaments de règim interior adreçat a les comunitats de veïns i veïnes, que s’ha fet al nou edifici sociocultural. Carme Garcia s’ha referit al nou edifici, que aviat estarà a disposició del barri, i a la transformació que s’està fent amb la col·laboració del veïns i veïnes perquè “la política i les institucions prenen sentit quan milloren la qualitat de vida de les persones” com s’està fent al Pinar i ha assegurat que el centre “no representa només una nova entrada a Rubí sinó que ha d’esdevenir un pols d’atracció cap a la resta de la ciutat que tindrà un nou equipament per realitzar les seves activitats”.
L'alcaldessa ha fet menció al projecte “Compromís de barri” recentment presentat a les entitats, que vol apropar el consistori als barris, ja que són aquestes comunitats els veritables espais “on es construeixen els valors cívics i les relacions socials que ens permeten viure i conviure”. L’alcaldessa ha dit que el compromís del consistori és “que aquestes comunitats puguin impulsar la seva organització interna a través d’una gestió consensuada dels espais comuns, que afavoreixi una millora de la convivència i les relacions socials”.

A la sessió de treball del taller, a la qual han assistit unes vint-i-cinc persones de les comunitats de veïns del barri, a més de la regidora de Cohesió social i serveis a les persones, Ana Mª Martínez, i la presidenta de l’AVV El Pinar, Mª José Munuera, s’han presentat els objectius del projecte per elaborar els reglaments de règim interior, que hauran de regular les relacions de convivència entre els membres d’una comunitat i la utilització dels espais comuns de forma consensuada entre tots els veïns i veïnes que hi visquin.

Aquests reglaments, impulsats des del Servei de Mediació Ciutadana del consistori, són un complement als estatuts, dels quals disposen les comunitats de veïns per gestionar la comunitat de propietaris, com a document que reguli els espais comuns, com ara els horaris en què s’ha de tancar l’accés comunitari, quins objectes i estris es poden ubicar als espais comuns, normativa de neteja de les instal•lacions comunes, etc. Alguns aspectes com aquests estan regulats per l’Ordenança reguladora del Bon veïnatge i ús de l’espai públic amb l’objectiu de no pertorbar les bones relacions entre els veïns.