Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament té censades 1.500 persones especialment vulnerables front als cops de calor Les àrees de Salut Pública i Seguretat i Mobilitat es coordinen per minimitzar els riscos. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament té censades 1.500 persones especialment vulnerables front als cops de calor

Les àrees de Salut Pública i Seguretat i Mobilitat es coordinen per minimitzar els riscos.
Josep Antoni Serra, regidor de Seguretat i Mobilitat, i Ana Mª Martínez, regidora de Salut Pública, han explicat els plans d’actuació de l’Ajuntament, tant per la prevenció d’incendis forestals, com per la minimització de les altes temperatures en la salut dels ciutadans. En aquest darrer sentit, la regidora de Salut Pública ha assenyalat que els serveis municipals controlen a 1.500 persones que es troben en una situació especialment delicada, ja sigui per tenir més de 75 anys, per estat afectat malalties cròniques, per viure sols, o per patir alguna mena de discapacitat, entre d’altres motius.

Des de l’1 de juny i fins el 15 de setembre, el dispositiu està llest per ser activat en cas que les previsions marquin que s’arribarà als 36,6 graus centígrads. En aquest cas, l’activació segueix l’esquema de l’any passat, en que tan sols es va haver d’actuar amb quatre persones. D’una banda hi ha una coordinació tècnica a traves la Taula Comunitat i Salut i, d’altra banda, hi ha una coordinació operativa amb la convocatòria del Comitè d’emergències, del qual prenen part tant els serveis municipals de Salut Pública, com els de Protecció Civil, Policia Local o Bombers. El regidor, Josep Antoni Serra, ha explicat que quan es mobilitza aquest comitè, s’adverteix als Centres d’Atenció Primària per a que derivin els casos de risc.

Anna Mª Martínez ha destacat que “fins ara s’ha desenvolupat la feina d’informació, amb la distribució de divers material, i també s’ha informat a les persones vulnerables amb les quals treballen els serveis municipals”. De la mateixa manera, s’ha continuat amb el model de l’any passat perquè el seu funcionament va resultar força satisfactori.

Prevenció d’incendis forestals

Paral·lelament, des de l’àmbit de Seguretat i Mobilitat ja estan desenvolupant diverses accions dins del programa de prevenció d’incendis forestals. En aquest sentit, el regidor responsable, Josep Antoni Serra, ha destacat la feina que s’està fent a les urbanitzacions. “S’han fet labors de neteja vegetal de zones de protecció i de vials, a més de 48 hectàrees de terreny”, ha comentat el regidor.

El dispositiu es completa amb les proves dels hidrants; el pla de vigilància, dins del qual un membre de les Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de Rubí, fa continues rutes per les urbanitzacions; i de la campanya informativa. En aquesta última actuació, Serra ha assenyalat especialment l’estret contacte amb els habitants dels nuclis de població allunyats. “Tenim un llistat de persones responsables a totes les urbanitzacions. No només, els presidents de les associacions de veïns, sinó també persones que es comprometen a estar allí en un període de temps determinat. Se’ls han lliurat tríptics informatius i se’ls han ofert cursets de primers auxilis”, ha informat Serra.