Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament subvenciona una prova pilot de rec gota a gota al Senegal L'Ajuntament de Rubí finança la col·locació del rec gota a gota al departament de Louga, al Senegal. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament subvenciona una prova pilot de rec gota a gota al Senegal

L'Ajuntament de Rubí finança la col·locació del rec gota a gota al departament de Louga, al Senegal.
L’Ajuntament de Rubí ha decidit subvencionar amb 4.000 € la col•locació del rec gota a gota a una hectàrea de terreny de cultiu de llegums al departament de Louga, a la comuna rural de Leona, a 300 km de la capital senegalesa de Dakar.

El consistori promou aquesta acció de cooperació internacional per primera vegada de forma directa, sense que hi hagi hagut una petició prèvia per part de cap entitat solidària. La regidora de Solidaritat, Neus Muñoz, ha avançat que “es tracta d’una prova pilot que volem que tingui continuïtat. Si funciona podríem ampliar la col•laboració municipal amb una subvenció que pugui cobrir les despeses de fer arribar aquest sistema de rec a 5 hectàrees”.

Les necessitats de llegums al Senegal es quantifiquen en 400.000 tones mentre que la producció actual és de 150.000 tones. Per incrementar la producció s’estan duent a terme diferents projectes entre els que es troba el de Louga, amb el què Rubí col•labora. Un projecte que consisteix en habilitar un espai de 6 Ha per produir llegums destinades a la venda local. Els cultius ocuparan aquestes 6 Ha i es regaran mitjançant el sistema gota a gota que s’està desenvolupant a la regió gràcies al suport de l’administració i voluntaris per al desenvolupament.

El projecte s’implantarà a Sagué Sathiel, a la Comunitat Rural de Leona, dins la zona agro-ecològica de Niayes. Aquesta Comuna Rural està situada dins el departament de Louga.

Solidaritat i dansa
La demanda de col•laboració en el projecte solidari va venir de l’alcalde de Louga que va visitar Rubí al juliol d’aquest any, dins el marc de la darrera edició del Rubifolk. Aleshores, va presentar el projecte de cooperació a l’alcaldessa, Carme García, i a la regidora de Solidaritat. D’aquesta trobada també va sorgir la idea de col•laboració amb l’Esbart Dansaire de Rubí com a entitat participant al festival de Percusió i Folklore de Louga (FESFOP) que enguany celebra la VII edició.

Una idea que s’ha convertit en un projecte real donat que entre el 28 de desembre i el 2 de gener hi haurà participació de l’Esbart rubinenc que desplaçarà a Louga una delegació d’una quarentena de persones on també hi haurà representació de l’Ajuntament de Rubí. La regidora Muñoz assistirà a l’acte inaugural del Festival.
Com a contrapartida, l’Esbart ha ofert la possibilitat que un col•lectiu de Louga pugui participar l’any vinent al Rubifolk.

L’Ajuntament, que ha gestionat conjuntament amb l’Esbart Dansaire aquesta col•laboració amb Louga, financia una part de les despeses.