Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament signa un nou conveni amb els restauradors per fomentar la recollida selectiva Els bars i restaurants que subscriguin l’acord podran beneficiar-se d’una bonificació del 50% en la taxa de residus. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament signa un nou conveni amb els restauradors per fomentar la recollida selectiva

Els bars i restaurants que subscriguin l’acord podran beneficiar-se d’una bonificació del 50% en la taxa de residus.
L’Ajuntament de Rubí ha signat recentment un conveni de col·laboració amb l’Associació de Bars i Restaurants de Rubí per a la gestió, recollida i reciclatge dels residus municipals generats en aquests establiments. I, a la vegada, ha actualitzat el que ja va rubricar l’any 2005 amb el Gremi d’Hoteleria de Rubí, al qual s’hi van adherir uns 130 establiments de restauració.

Els bars i restaurants que subscriguin aquest conveni i que adoptin el compromís de dur a terme la recollida selectiva dels residus podran beneficiar-se d’una bonificació del 50% en la quota establerta per a la gestió, recollida i reciclatge de les deixalles.

La principal novetat en aquest nou acord de col·laboració és la incorporació de la recollida selectiva d’envasos, que a Rubí es va implantar amb posterioritat a la signatura del primer conveni, el maig de 2008.

Així, els restauradors que s’hi adhereixin es comprometen a realitzar de forma correcta la separació de cadascuna de les fraccions dels residus objecte de recollida selectiva (matèria orgànica, vidre, paper-cartró i envasos). El conveni també estableix l’obligació de reciclar l’oli de cuina, portant-lo a la deixalleria mòbil o bé a les instal·lacions de Cova Solera.

Els establiments que generen un elevat volum de matèria orgànica, com és el cas d’aquells que fan menús, gaudeixen d’un servei de recollida porta a porta d’aquesta fracció. L’únic que han de fer és tenir un contenidor domèstic marró i treure’l al carrer a partir de les 15h per tal que el servei de recollida municipal pugui retirar la matèria orgànica per a ser reciclada.

Altres convenis
Aquests no són els únics acords de col·laboració que ha signat l’Ajuntament. L’ octubre de 2006 se’n va engegar un de molt semblant amb la Federació d’Associacions de Comerciants de Rubí, que va comptar amb l’adhesió d’una vintena de grans productors de matèria orgànica (fruiteries, peixateries, supermercats, etc.), una cinquantena de petits productors de brossa orgànica (floristeries, carnisseries, xarcuteries, fleques, etc.) i una quarantena de merceries, perruqueries i salons de bellesa.

Paral·lelament, el consistori també en va rubricar un altre amb 6 centres d’ensenyament privats i concertats.