Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament signa un conveni amb Catalunya Banc per oferir habitatges de lloguer amb rendes baixes PROURSA proporcionarà els llogaters, que hauran de complir una sèrie de requisits, com ara ser residents a Rubí i no disposar de cap altre habitatge. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament signa un conveni amb Catalunya Banc per oferir habitatges de lloguer amb rendes baixes

PROURSA proporcionarà els llogaters, que hauran de complir una sèrie de requisits, com ara ser residents a Rubí i no disposar de cap altre habitatge.
L’Ajuntament de Rubí ha signat un conveni de col·laboració amb Catalunya Banc, la immobiliària de Catalunya Caixa. En virtut d’aquest acord, Catalunya Banc posarà a disposició habitatges per a ser llogats amb unes rendes d'entre els 150 i els 250 euros al mes, que s’establiran en funció dels ingressos de les unitats familiars.

La societat municipal Promocions Urbanes de Rubí SA (PROURSA) s’encarregarà de proporcionar els llogaters, que hauran de complir una sèrie de requisits, com ara ser residents a Rubí i no disposar de cap altre habitatge, entre d’altres.

El conveni està obert a la incorporació progressiva d’habitatges per part de Catalunya Banc per a ser llogats.

Rubí, compromès amb els desnonaments
L’Ajuntament de Rubí és sensible a la problemàtica actual dels desnonaments. De fet, el consistori rubinenc ha estat un dels primers en situar-se a favor de la dació en pagament. El Ple municipal ha aprovat dues mocions en aquest sentit. Una el 27 d’octubre de 2011, referent a les mesures necessàries per evitar els desnonaments per motius econòmics i garantir el dret a l’habitatge. En aquesta moció es va acordar declarar Rubí ciutat activa i compromesa en la prevenció de desnonaments per dificultats econòmiques i en defensa del dret a l’habitatge. I l’altra el 29 de novembre de 2012, on es va decidir instar el Jutjat Degà de Rubí a acordar la suspensió de les actuacions d'execució hipotecària que es porten a terme al municipi mentre no es desenvolupi una modificació de la llei processal actual que permeti plantejar uns motius d'oposició basats en l'existència de clàusules abusives. El text també preveia instar les entitats financeres a paralitzar els desnonaments d’habitatge habitual per insolvència sobrevinguda mentre no entri en vigor una modificació de la Llei processal actual.

Rubí també ha estat dels primers municipis en tirar endavant una Oficina contra els desnonaments. El Servei d’intermediació d’afectats per les hipoteques es va posar en marxa el 5 de març de 2012. Els objectius d’aquest servei són donar informació i assessorament a les persones amb dificultats per atendre el pagament dels préstecs hipotecaris, intercedir entre les persones amb dificultats i les entitats financeres per tal de buscar una possible via de solució que permeti el manteniment de l’habitatge i intentar, quan sigui possible, evitar els llançaments.

Ara, l’Ajuntament fa un pas més amb la signatura d’aquest conveni de col·laboració amb Catalunya Banc, que permetrà que aquelles famílies rubinenques que pitjor ho estan passant tinguin un sostre on poder viure.