Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament signa el conveni “Nit segura” amb diversos locals d’oci de la ciutat El programa, impulsat pel Departament de Salut, permetrà reduir els riscos del consum de drogues i altres substàncies. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament signa el conveni “Nit segura” amb diversos locals d’oci de la ciutat

El programa, impulsat pel Departament de Salut, permetrà reduir els riscos del consum de drogues i altres substàncies.
La regidora de Serveis a les Persones, Anna Mª Martínez, en representació de l’Ajuntament de Rubí ha signat el Conveni de col•laboració entre l’Ajuntament i diversos establiments d’oci nocturn de la ciutat per implantar el programa “Nit Segura” impulsat pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. “La formalització d’aquest conveni suposa iniciar la col•laboració entre l’Ajuntament i els establiments d’oci nocturn de la ciutat adherits a la iniciativa – ha dit la regidora- i ens permet posar en marxa aquest programa de prevenció de riscos al voltant del consum, del qual Rubí és pionera”.

El conveni, signat també pels representants del Gremi Empresarial d’Hosteleria de Rubí; de la Cervecería Santa Fe, Pedro José Melero; i dels establiments St. Patrick’s, David Cabello, Chapeau, Antonio Peran; i La Parra, José Asensio, promou la col•laboració entre el sector privat de l’oci nocturn i l’Ajuntament per a la introducció d’hàbits per reduir els riscos en el consum de substàncies psicoactives en els establiments adherits.

Els representants dels establiments, per la seva banda, han agraït aquesta iniciativa de l’Ajuntament que suposa “un principi de col•laboració entre els establiments i el consistori per tal d’arribar a aconseguir no donar l’espatlla a aquest problema, pel bé de la nit i de la ciutat”, ha assegurat José Asensio de l’establiment La Parra.

A més, els representants dels establiments rubinencs han rebut de mans de la regidora la placa identificativa que, com a establiment col•laborador, han de ubicar a l’exterior de l’entrada als locals.

Ara, s’iniciarà una prova pilot d’un any de duració mitjançant la qual l’Ajuntament facilitarà a aquests establiments materials d’educació sanitària sobre substàncies prohibides, prevenció de l’abús de l’alcohol i del consum de tabac i d’altres relacionades amb la protecció i promoció de la salut; un expositor per ubicar-hi la informació i sessions informatives als treballadors per conèixer les substàncies, els efectes i les actuacions davant de possibles emergències.

Per la seva banda, els representants dels establiments adherits al conveni s’han compromès a ubicar en lloc visible i a l’abast dels clients els materials d’educació sanitària i a mantenir un control del consum de substàncies psicoactives prohibides a l’interior dels establiments. A més, el Gremi Empresarial d’Hosteleria de Rubí promourà entre els seus associats l’adhesió a aquest conveni.

Més informació.