Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament retira set palmeres mortes de diferents punts de la ciutat i les converteix en bancs Parcs i Jardins Catalunya està tractant els troncs per transformar-los en mobiliari urbà. Properament, aquests seients naturals es col·locaran a diferents parcs. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament retira set palmeres mortes de diferents punts de la ciutat i les converteix en bancs

Parcs i Jardins Catalunya està tractant els troncs per transformar-los en mobiliari urbà. Properament, aquests seients naturals es col·locaran a diferents parcs.
L’Ajuntament de Rubí està retirant aquests dies algunes de les palmeres de la ciutat que han mort com a conseqüència d’una plaga d’escarabats morruts. Es tracta dels exemplars de l’Ateneu, la plaça de Pere Aguilera, el c/ Bartrina, la plaça de Celso Emilio Ferreiro, el c/ Mare de Déu de Lourdes i l’avinguda de l’Estatut. Treballadors de Parcs i Jardins Catalunya, l’empresa encarregada del manteniment del medi natural de Rubí, estan talant els exemplars morts i, en una segona fase, també retiraran les soques.

Donat que les palmeres són difícils de reciclar, perquè resulta complicat fer-ne compost, el consistori ha optat per convertir els troncs en mobiliari urbà. A hores d’ara, Parcs i Jardins Catalunya està tractant aquest material per eliminar la part del tronc afectada per la plaga. D’aquesta manera, els nous bancs naturals estaran nets de paràsits. Un cop confeccionats els nous bancs, el consistori els col·locarà a diferents espais verds de la ciutat, com ara el Torrent de les Abelles, l’avinguda de les Flors o l’esplanada de Ca n’Alzamora, on s’integraran en l’entorn.

Plaga mortal
A finals de 2011, l’Ajuntament de Rubí va iniciar una campanya per combatre la plaga d’escarabats morruts que afectava una part de les palmeres de la ciutat. El consistori va analitzar tots els exemplars del municipi per detectar el seu grau d’afectació. Posteriorment, va tallar les fulles seques i afectades per evitar que caiguessin a la via pública i poguessin causar danys (aquest escarabat es menja l’interior de les fulles, debilitant-les i propiciant la seva caiguda) i va aplicar un tractament fitosanitari per tal d’intentar exterminar la plaga i que les fulles rebrotessin.

En alguns casos, com ara les dues palmeres de la plaça de Pere Aguilera, es va comprovar que el grau d’afectació de la plaga era molt elevat i finalment s’han hagut de talar perquè no han aconseguit sobreviure a l’escarabat morrut.