Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament remetrà a la fiscalia de Medi Ambient i Urbanisme l’expedient de Can Carreras La Junta de Portaveus ha acordat sol·licitar una visita a les instal·lacions que gestiona Vertispània-TMA. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament remetrà a la fiscalia de Medi Ambient i Urbanisme l’expedient de Can Carreras

La Junta de Portaveus ha acordat sol·licitar una visita a les instal·lacions que gestiona Vertispània-TMA.
L’alcaldessa de Rubí, Carme García, ha informat als portaveus de tots els grups de l’oposició que l’Ajuntament lliurarà aquesta setmana a la Fiscalia de Medi Ambient i Urbanisme de l’Estat tot l’expedient de Can Carreras, després que aquesta hagi sol·licitat informació al respecte. El consistori ha rebut un requeriment d’aquest organisme després d’una denúncia veïnal que mostra, segons diu l’ofici rebut al consistori, “preocupació per les emissions que s’estarien duent a terme donat que s’afirma que no comptarien amb les corresponents autoritzacions i controls de caràcter ambiental”.

L’escrit continua dient que “els veïns de vàries urbanitzacions que es troben a uns 400 metres del lloc han presentat múltiples queixes a l’Ajuntament, al qual han informat de les suposades irregularitats detectades sense que, per part del consistori, s’hagi actuat en cap sentit”, raó per la qual l’Ajuntament ha rebut un requeriment d’informació sobre aquest supòsit.

L’alcaldessa ha dit que comparteix la preocupació dels veïns per l’activitat i que des que ocupa l’alcaldia, des de juny de 2003, totes les accions fetes pel consistori en referència a l’activitat de Can Carreras han estat, precisament, per paralitzar abocaments que no fossin runes i terres. De fet, Carme García ha recordat que “al mes de ser escollida alcaldessa vaig ordenar tancar l’abocador després que es produïssin diversos incendis i al setembre el jutge m’obligava a tornar-lo a obrir i l’empresa interposava una querella personal contra mi i reclamava una indemnització de més d’1 milió d’euros per danys i perjudicis”.

Carme García ha apuntat que “els fets mostren clarament que el consistori ha actuat en aquest tema. Tenim diferents contenciosos oberts amb l’empresa que explota l’activitat, Vertispània-TMA, així com diverses reclamacions administratives fetes a la Generalitat de Catalunya oposant-nos a com s’està desenvolupant l’activitat a Can Carreras”. L’alcaldessa ha explicat que l’administració autonòmica, el passat mes de gener, va oficialitzar una situació clandestina atorgant a TMA una llicència ambiental de tipus II que permet abocar altres materials que no siguin runes i terres. “L’Ajuntament aportarà a la Fiscalia tota la documentació que necessiti”, ha afegit.

L’alcaldessa considera positiu que una instància com la Fiscalia de Medi Ambient i Urbanisme tingui coneixement d’aquesta problemàtica i espera que també demani a la Generalitat que justifiqui per què ha concedit la llicència tipus II a Vertispània-TMA malgrat l’oposició de l’Ajuntament de Rubí i dels veïns de les urbanitzacions.

Per acord unànime de la Junta de Portaveus, l’equip de govern demanarà a TMA poder visitar les instal·lacions per comprovar quines són les actuacions que s’estan duent a terme i que apunten a la construcció de xemeneies per alliberar el metà i alhora reduir les males olors.

Aquesta setmana, l’alcaldessa s’ha trobat amb els representants veïnals de totes les urbanitzacions per explicar-los quines són les accions que el consistori ha fet en el darrer any per combatre les molèsties per males olors que es van intensificar a partir de l’estiu de l’any passat i per oferir-los la possibilitat de reportar directament al consistori, mitjançant telèfon i correu electrònic, qualsevol molèstia detectada com a conseqüència de l’activitat a Can Carreras.