Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament recomana tot un seguit de consells de cara a les compres per a la tonada a l’escola Fer una llista del que ja es té i establir un pressupost previ pot ajudar les famílies a ajustar la despesa que suposa l’inici d’un nou curs escolar https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament recomana tot un seguit de consells de cara a les compres per a la tonada a l’escola

Fer una llista del que ja es té i establir un pressupost previ pot ajudar les famílies a ajustar la despesa que suposa l’inici d’un nou curs escolar
L’Oficina Municipal d’Atenció al Consumidor (OMIC) de Rubí aconsella responsabilitat i mesura en les compres i contractacions que es fan amb motiu de la tornada a l’escola el mes de setembre. Des de l’OMIC es recomana que les compres es facin de manera responsable perquè no desequilibrin el pressupost familiar i per tal que siguin segures, solidàries i respectuoses amb el medi ambient.

Així, pot ser molt útil fer una llista dels productes o serveis necessaris (roba, uniformes, llibretes, llibres, bolígrafs, cursos, etc.) després d’haver fet una valoració dels que ja es tenen. Per tal de no excedir-se, es pot elaborar un pressupost previ adequat a la despesa disponible. L’OMIC recomana comparar els preus en diversos establiments i fixar-se en la qualitat dels productes, així com fer un ús prudent de la targeta de crèdit i controlar la despesa que no es paga en efectiu.

És important guardar el tiquet de compra
També cal preguntar als comerciants per la possibilitat de canviar els articles comprats. I és que els establiments no tenen l’obligació de canviar un producte que està en perfecte estat, llevat que ho anunciïn. Cal llegir detingudament les instruccions d’ús i les característiques del producte per comprovar que s’ajusta a les necessitats del comprador.

Segons informa l’OMIC, cal demanar i conservar el tiquet de compra, la factura o el contracte que se signeu, ja que són la vostra garantia. Si es detecten defectes en el producte o que el servei no es presta correctament, cal dirigir-se a l’establiment on s’ha adquirit o contractat i presentar el tiquet de compra, la factura o el contracte.

També es poden valorar altres elements a l’hora de comprar els productes, com ara si en la seva producció s’han tingut en compte criteris de sostenibilitat, els seus efectes sobre el medi ambient (comproveu si l’etiqueta té informació mediambiental, si està fet amb materials reciclables, l’embalatge, etc.) o triar productes de comerç just, que garanteixen que en la seva producció s’han respectat els drets humans i dels treballadors que els han fet, entre d’altres.