Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament reafirma davant els veïns el seu posicionament contrari al Pla Especial Urbanístic de Can Carreras i Can Balasc Les entitats veïnals de les urbanitzacions properes als dos abocadors decideixen, en el marc de la trobada amb el regidor Manuel Velasco, tornar a activar la plataforma en contra d’aquestes dues instal·lacions. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament reafirma davant els veïns el seu posicionament contrari al Pla Especial Urbanístic de Can Carreras i Can Balasc

Les entitats veïnals de les urbanitzacions properes als dos abocadors decideixen, en el marc de la trobada amb el regidor Manuel Velasco, tornar a activar la plataforma en contra d’aquestes dues instal·lacions.
El regidor de Planificació, Ecologia Urbana i Seguretat, Manuel Velasco, es va reunir la setmana passada amb els veïns de les urbanitzacions properes a Can Carreras i Can Balasc per exposar-los les darreres novetats en relació als dos abocadors. Velasco va anunciar als veïns que la Generalitat ha aprovat de manera inicial el Pla Especial Urbanístic (PEU) de Can Carreras i Can Balasc, un document que contempla allargar la vida de l’abocador de Can Carreras i la instal·lació d’un nou dipòsit controlat de residus a Can Balasc. El text justifica la necessitat d’ampliar l’activitat de gestió de residus a la zona per la gran quantitat de residus industrials que genera l’àrea metropolitana. El pla assegura que la situació dels dos dipòsits és idònia per la seva llunyania a nuclis urbans i la bona comunicació per carretera.

Velasco es va mostrar indignat davant l’aprovació inicial del Pla Especial Urbanístic i va recordar que, des del passat mes de març, aquest tràmit ja no depèn dels ajuntaments, sinó que el porta a terme directament la Generalitat. Segons el regidor, el PEU aprovat contradiu la moció que el Ple municipal va aprovar, amb els únics vots en contra del PP, a la sessió plenària d’octubre de 2012. Entre d’altres, es va acordar demanar a la Generalitat la suspensió provisional de l’activitat a l’abocador de Can Carreras i l’inici d’una investigació en relació a la tipologia de residus que s’hi han abocat. També es va aprovar demanar a l’administració autonòmica la suspensió de l’autorització ambiental, atorgada el 9 de gener de 2012, per la incorrecta gestió de l’abocador i les repercussions ambientals que aquesta activitat té sobre els veïns, els centres educatius propers i la ciutadania de Rubí en general.

Manuel Velasco va explicar als veïns que els tècnics municipals estan acabant d’analitzar el contingut del Pla Especial Urbanístic per presentar al·legacions al document i els va convidar a presentar les seves pròpies al·legacions al text de manera conjunta, “per fer més força”. A més, el Consistori enviarà informes als organismes sectorials que han d’avalar el PEU exposant la posició contrària de l’Ajuntament. Segons Velasco, “ara és el moment de la veritat. Cal tornar a deixar clar que Rubí vol el tancament immediat de Can Carreras i que no desitja que Can Balasc es converteixi en un Can Carreras II”.

Durant la reunió amb el regidor, els veïns van manifestar la seva voluntat de tornar a posar en marxa la Plataforma contra els abocadors de Rubí. En aquest sentit, es van emplaçar a una nova reunió per tal d’aconseguir el suport de la ciutadania i les entitats de la ciutat.