Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament proposa diverses activitats per conèixer el patrimoni de la ciutat durant la Festa Major Els rubinencs podran buscar “tresors” amagats gràcies al geocatxing i fer un recorregut en patins per descobrir el Rubí modernista, entre d’altres. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament proposa diverses activitats per conèixer el patrimoni de la ciutat durant la Festa Major

Els rubinencs podran buscar “tresors” amagats gràcies al geocatxing i fer un recorregut en patins per descobrir el Rubí modernista, entre d’altres.
El servei d’Identitat i Projecció Exterior de l’Ajuntament de Rubí ha organitzat tot un seguit d’activitats perquè els rubinencs i les rubinenques puguin conèixer el patrimoni de la ciutat durant la Festa Major. Es tracta de propostes diverses, pensades per a diferents públics: des de geocatxing fins a passejades culturals, tant a peu com en patins.

Algunes de les activitats programades, com ara el geocatxing i la passejada per Rubí en patins, s’emmarquen en el programa d’actes commemoratius del centenari de l’edifici de l’Ateneu. L’objectiu és donar a conèixer l’obra de Lluís Muncunill, l’arquitecte municipal entre els anys 1892 i 1925 i creador d’alguns dels edificis modernistes de Rubí, com ara la Torre Ezpeleta (l’Ateneu), les naus industrials de L’Escardívol i l’actual Ajuntament.

El geocatxing organitzat pel consistori, una activitat familiar que consisteix en què els participants descobreixin els elements modernistes i noucentistes de la ciutat que han perdurat en el temps, es durà a terme els dies 29 i 30 de juny. Les persones que hi vulguin participar han de subscriure’s al web www.geocaching.com i crear un compte gratuït. En aquest web trobaran les instruccions per a localitzar els catxés amagats pel servei d’Identitat i Projecció Exterior del consistori. Precisament, a l’abril es van estrenar 3 nous catxés per difondre el passat modernista de la ciutat.

Utilitzant un GPS i seguint les coordenades que hi ha al web i les pistes que es vagin trobant, els rubinencs podran buscar el “tresor”. Quan el trobin, poden compartir la seva experiència al llibre de registres en línia, així com publicar les fotografies que hagin fet. Cal deixar sempre les pistes al mateix lloc on s’han trobat i només agafar el tresor, indicat explícitament. Les persones que participin per primera vegada en aquest geocatxing i que trobin el catxé i el multicatxé el dia 29 o 30 de juny rebran un obsequi.

El dissabte 29 de juny també s’ha organitzat un taller de difusió del patrimoni modernista per infants, adreçat a nens i nenes d’entre 6 i 10 anys. Aquesta activitat infantil es durà a terme a la Sala Noble de l’Ateneu municipal a partir de les 18:30h.

D’altra banda, en la línea de donar a conèixer el patrimoni natural i històric de Rubí, i en el marc del projecte Passejades per Rubí, el servei d’Identitat i Projecció Exterior ofereix als ciutadans dues novetats.

La primera és una passejada per Rubí en patins, que es realitzarà el dissabte 29 de juny. L’activitat consisteix en fer un recorregut per la ciutat en patins i, al mateix temps, conèixer el patrimoni i la història de Rubí. L’itinerari, d’una hora i mitja de durada, recorrerà el Rubí modernista més emblemàtic. El protagonista del trajecte serà una visita a l’Ateneu, que aquest any fa 101 anys que es va construir. Aquesta visita serà conduïda per dos actors que representaran l’arquitecte municipal de Rubí Lluís Muncunill i la seva senyora. L’objectiu és oferir una visita guiada diferent, més atractiva, divertida i dinàmica, pensada tant per la joventut com per les famílies i per a tota la ciutadania aficionada als patins. L’itinerari començarà a les 22:00h a l’Ateneu i recorrerà espais emblemàtics com l’Ajuntament, L’Escardívol, l’antic Mercat Municipal, el Celler Cooperatiu i el Casino Espanyol.

La segona novetat és un joc d’orientació nocturna per Can Xercavins. Es tracta d’una activitat familiar que es durà a terme el diumenge 30 de juny i que consisteix en una competició camp a través, sense un itinerari establert, però amb l’obligació de passar pels diferents controls assenyalats en un mapa. Aquest mapa és desconegut pels participants al moment de la sortida.

Tot i que l’activitat està adreçada a tothom, es recomana un mínim de preparació física per poder realitzar el joc sense dificultats. Els participants han de portar roba còmode, calçat adequat i un lot. També han de portar aigua i alguna cosa per menjar. Per participar-hi és aconsellable duu una brúixola. El punt de sortida serà a les 21:00h a la plaça Marquès de Barberà. L’activitat, d’unes 4 hores de durada, requereix inscripció prèvia al Punt d’Informació de l’Antiga Estació.

Per últim, els rubinencs també podran jugar al Memory de Rubí, un joc per descobrir la ciutat del passat i del present que consisteix en relacionar imatges del Rubí antic amb el Rubí actual fent servir la memòria, ja que les fitxes estan cap per avall. El joc estarà disponible el diumenge 30 de juny, de 12:00h a 14:00h i de 18:30h a 20:30h, a la Sala Noble de l’Ateneu.