Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament proposa als ciutadans que gaudeixin del patrimoni cultural i històric de Rubí A finals de l’any passat es van instal·lar una vintena de senyals divulgatius a diversos edificis i indrets emblemàtics de la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament proposa als ciutadans que gaudeixin del patrimoni cultural i històric de Rubí

A finals de l’any passat es van instal·lar una vintena de senyals divulgatius a diversos edificis i indrets emblemàtics de la ciutat
Aquest estiu, l’Ajuntament de Rubí anima els rubinencs i els turistes que visitin la nostra ciutat a gaudir dels diferents edificis i indrets emblemàtics que hi ha a Rubí. Una proposta que, des de finals de l’any passat, és més enriquidora gràcies als senyals que la regidoria d'Identitat i Projecció Exterior de l'Ajuntament de Rubí, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, va instal·lar en una vintena d’espais del municipi.

Es tracta d’uns senyals que tenen com a objectiu divulgar el valor cultural i històric d'alguns dels elements patrimonials més significatius de la ciutat. Els edificis i indrets senyalitzats són: l'Ateneu Municipal (Torre Riba); el conjunt de la plaça Clavé; el conjunt de la plaça Pearson; les cases de Pau Claris; el Celler; el conjunt modernista de la Plana de Can Bertran, format per la Torre Gaju, la Torre Teixidó i l'Escola Balmes; el Casino i la plaça Catalunya; l'era i la masia de Ca n'Oriol; l'ermita de Sant Muç; les Escoles Evangèliques; les Escoles Ribas; la plaça del Doctor Guardiet i l'església de Sant Pere; el forn ibèric de Can Fatjó; el jaciment del Molí de La Bastida; el jaciment romà de Ca n'Oriol; el pont-aqüeducte de Can Claverí; i el Vapor Nou i el conjunt industrial històric de La Llana.

Els senyals, de diversos tipus (plaques, tòtems i faristols), inclouen informació històrica, social i artística que contribueix a posar en valor el patrimoni local i acostar la història de la ciutat als visitants però també als mateixos rubinencs. Els continguts d’aquests senyals es poden llegir en català però també en castellà, anglès i francès mitjançant codis QR.

Dues terceres parts del projecte de senyalització van ser finançades per la Diputació de Barcelona mentre que l’Ajuntament va assumir la resta del pressupost. La regidoria d'Identitat i Projecció Exterior no descarta ampliar la iniciativa en un futur, un cop es valori la repercussió dels primers senyals.