Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament promou la internacionalització de les empreses de Rubí per fer front a la crisi El consistori presentarà els projectes d’internacionalització inclosos al paquet de mesures extraordinàries de lluita contra la crisi el proper 21 de juny. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament promou la internacionalització de les empreses de Rubí per fer front a la crisi

El consistori presentarà els projectes d’internacionalització inclosos al paquet de mesures extraordinàries de lluita contra la crisi el proper 21 de juny.
L’Ajuntament de Rubí s’ha marcat com a objectiu incrementar la competitivitat de Rubí i les seves empreses amb la finalitat de facilitar la reactivació econòmica de la ciutat i, d’aquesta manera, intentar disminuir el nombre d’aturats. Per aquest motiu, el consistori destina aquest 2013 la quantitat de 2.930.000 euros al nou paquet de mesures extraordinàries de lluita contra la crisi, 1,8 milions d’euros més que l’any passat. Un pla que, a banda de buscar la reactivació del teixit empresarial de la ciutat, també pretén millorar la cohesió social i mantenir la qualitat de l’espai públic.

Una de les mesures que inclou el Pla de mesures extraordinàries de lluita contra la crisi 2013 és un programa de millora de la competitivitat empresarial, dotat amb 70.000 euros, que inclou un programa d’impuls per l’inici de la internacionalització, un altre per a la consolidació d’aquests processos i un tercer sobre la diversificació internacional, a banda d’acompanyament i suport a la gestió empresarial. L’objectiu és millorar la competitivitat de les empreses a través, sobretot, de la seva internacionalització, potenciar la diversificació a altres mercats internacionals d’empreses que ja tenen experiència exportadora i millorar la competitivitat a través de la consolidació de la implantació del quadre de comandament com a suport a la gestió empresarial.

El proper 21 de juny, l'Oficina de Serveis a l'Empresa (OSE) de l’Ajuntament de Rubí ha organitzat una sessió per presentar aquests projectes d’internacionalització, adreçats a pimes i micropimes de Rubí que volen començar a exportar o que volen consolidar i diversificar la seva experiència exportadora. Els interessats a participar en aquesta jornada han d’omplir el formulari d’inscripció.

La jornada s’iniciarà a les 10:30h amb la presentació del projecte d’Iniciació a l’exportació, amb el qual es vol oferir assessorament i acompanyament individualitzat a aquelles pimes i micropimes de Rubí que volen iniciar-se en el món de l’exportació. A les 11:15h serà el torn del projecte de Consolidació a l’exportació, mentre que a les 12:00h tindrà lloc la presentació del projecte de Diversificació internacional.

Els ponents seran Natàlia Bertran, responsable de comerç internacional de la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa; Josep Prats, director-gerent de la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa; i Olga González, cap de promoció econòmica de l’Ajuntament de Rubí. La jornada tindrà lloc a l’edifici Rubí+D.