Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’ajuntament programa tallers i xerrades per celebrar el mes de la salut de les dones La prevenció de l’estrès, la sexualitat, la salut mental i l’activitat física són alguns dels temes que s’abordaran fins a mitjans de juny. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’ajuntament programa tallers i xerrades per celebrar el mes de la salut de les dones

La prevenció de l’estrès, la sexualitat, la salut mental i l’activitat física són alguns dels temes que s’abordaran fins a mitjans de juny.
Les regidories de la Dona, Salut Pública i Esports posen en marxa, per setè any consecutiu, el Mes de la Salut de les Dones. Es tracta d’una proposta amb la qual es commemora el Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones, establert el 28 de maig.

La iniciativa inclou diversos tallers, una xerrada informativa i una exposició. La primera activitat programada és la jornada “Dona, activitat física i salut”, que tindrà lloc els dissabtes 15 i 29 de maig, de 9h a 14h, al CEIP Ca n’Alzamora. La primera sessió s’adreça a dones majors de 60 anys, mentre que la segona està dirigida a les dones que no sobrepassin aquesta edat. La jornada s’ha estructurat al voltant de diferents tallers per aprendre tècniques per a saber gestionar el cos de forma saludable, conèixer-se millor, augmentar el benestar físic i psíquic i treure profit de les potencialitats personals. Les participants podran escollir fins a 3 tallers, que es desenvoluparan al llarg del matí. Les propostes són diverses: “Prevenció del mal d’esquena”, “Els peus: la base del cos”, “Taller de sòl pelvià”, “Taller del riure” i “Taller d’esmorzar saludable”. Les inscripcions es poden fer a l’Oficina d’Esport per a Tothom entre el 3 i el 13 de maig (pel a la jornada del 15 de maig) i entre el 17 i el 27 de maig (per a la jornada del 29 de maig). Les places són limitades.

Un altre dels tallers programats és “Dona i salut mental. Actituds que ens ajuden o ens dificulten la vida”, que tindrà lloc els dimecres 26 de maig, de 18.30h a 20.30h; i el 3 de juny, de 9.30 a 11.30h. Totes dues sessions es faran al Servei de Rehabilitació de Salut Mental. A través d’aquest taller s’analitzaran les actituds més comunes que, sense adonar-nos-en, fem servir en el dia a dia. L’objectiu és reflexionar sobre com les nostres actituds poden ajudar-nos o no a resoldre situacions quotidianes. Les inscripcions s’han de formalitzar entre el 5 i el 21 de maig al mateix Servei de Rehabilitació de Salut Mental, ubicat al carrer Pitàgores, 4.

L’últim taller inclòs en el Mes de la Salut de les Dones tractarà el tema “Dona i sexualitat”. Al llarg de 4 sessions s’oferirà una visió global de la sexualitat en un espai obert que propiciï l’intercanvi d’informació i experiències. D’aquest taller se’n faran 2 edicions. La primera, adreçada a dones de fins a 60 anys, s’iniciarà l’11 de maig i s’allargarà durant els tres propers dimarts, de 18.30 a 20.30h. La segona edició, que està dirigida a les dones majors de 60 anys, es farà entre el 13 de maig i el 3 de juny, de 17.30 a 19.30h. Totes les sessions es duran a terme a l’edifici Rubí Desenvolupament. Les inscripcions es poden fer del 3 al 10 de maig a la Regidoria de la Dona, a l’edifici Rubí+D.

Aquest espai també acollirà, el dijous 10 de juny, a les 18h, la xerrada “Dona i prevenció de l’estrès”. Amb aquesta activitat es pretén que les participants prenguin consciència del propi estil de vida i de com aquest pot fomentar estats de malestar i estrès. L’objectiu és que adquireixin noves estratègies per regular aquesta emoció i fomentar hàbits que millorin el benestar personal de les dones i el seu entorn. La xerrada anirà a càrrec d’Anna Rami, psicòloga del Servei de Salut Mental del COS Ferran Salsas Roig de l’Ajuntament de Rubí.

Per últim, el programa d’activitats inclou l’exposició “La representació dels cossos de les dones”, que es podrà veure al vestíbul de l’edifici Rubí+D de l’1 al 15 de juny. Aquesta mostra pretén fer una lectura crítica de la representació que fan els mitjans de comunicació audiovisuals del cos femení per tal de posar en evidència els prejudicis adquirits, que contribueixen que tinguem una percepció condicionada del propi cos. L’exposició ha estat elaborada per l’Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació.

Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones
El 28 de maig és el Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones. Aquesta data es va establir l’any 1987 a Costa Rica, on més de 700 dones dels cinc continents van participar en la cinquena Trobada Internacional sobre Dones i Salut. En el marc d’aquesta jornada, es van comprometre a treballar per promoure canvis que garantissin la salut de les dones al món.