Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament posa en marxa un nou servei de bus llançadora que connectarà Sant Muç amb el centre El 2011, el servei de transport públic de Rubí va experimentar un increment de viatgers de prop de l’11% respecte l’any anterior. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament posa en marxa un nou servei de bus llançadora que connectarà Sant Muç amb el centre

El 2011, el servei de transport públic de Rubí va experimentar un increment de viatgers de prop de l’11% respecte l’any anterior.
L’Ajuntament de Rubí posarà en marxa, el proper 2 d’abril, un nou servei de bus llançadora que connectarà Sant Muç amb l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat. D’aquesta manera, el consistori compleix el seu objectiu de millorar la cobertura territorial i dóna resposta a les necessitats de mobilitat d’aquesta zona de la ciutat.

El nou bus llançadora tindrà el següent horari: en direcció al centre de la ciutat hi haurà un bus al matí, que sortirà a les 7:52h de la parada Bellpuig, i un a la tarda, que ho farà a les 16:54h. En direcció a Sant Muç hi haurà 3 busos, amb sortida des de la parada Estació Rubí+D: un al migdia (14:00h) i dos a la tarda (16:13h i 19:13h).

El consistori i RubíBus han editat l’actualització de la Guia dels autobusos urbans de Rubí, que inclou els nous horaris i parades del servei de llançadora de Sant Muç. Els usuaris la podran aconseguir, a partir de la setmana vinent, demanant-la als conductors dels autobusos, a l’Ajuntament, a l’OAC o al Punt d’informació de la ciutat.

Increment de viatgers
L’actual xarxa d’autobusos urbans, que es va implantar el 2009, està plenament consolidada. El 2011, 1.350.855 persones van utilitzar el servei de bus, el que suposa un increment del nombre de viatgers del 10,93% respecte l’any anterior.

Durant l’any passat, el consistori va introduir diverses millores al servei, gestionat per RubíBus: es van instal·lar noves marquesines; es va renovar la flota d’autobusos, substituint 3 vehicles de més de 10 anys per 3 nous busos; es van col·locar noves tarimes a les parades per millorar l’accessibilitat i es va millorar la informació als usuaris.

Enguany, i en el marc de la línia d’austeritat que està aplicant el consistori, s’ha optimitzat el servei de transport públic urbà per tal d’aconseguir un estalvi econòmic sense renunciar a la qualitat del servei. Aquest estalvi, xifrat en uns 100.000 euros, s’ha aconseguit reduint les freqüències de pas a partir de les 21:00h els dies feiners, suprimint aquelles expedicions infrautilitzades que sortien més enllà de les 22:00h i reduint la freqüència de pas de les línies L2 i L5 els dissabtes al matí.

El nou servei de bus llançadora a Sant Muç s’ha incorporat seguint aquests mateixos criteris d’austeritat. I és que el cost que suposarà serà testimonial, ja que s’aprofitaran les sinèrgies de les línies L3 i L6 per tal de fer arribar el servei als veïns d'aquesta urbanització.

Malgrat el context de crisi econòmica, l’Ajuntament de Rubí continua apostant per una xarxa de transport públic eficient i de qualitat. De fet, l’any passat la consultoria Prysma Calidad y Medioambiente va qualificar d’excel·lent el servei d’autobús urbà de la ciutat, un servei que gaudeix d’un índex de puntualitat del 93%.