Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament posa a disposició dels veïns un telèfon i un e-mail per informar sobre les molèsties a Can Carreras S'estudia la restricció del pas de camions de més de 12 metres pel camí d’Ullastrell. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament posa a disposició dels veïns un telèfon i un e-mail per informar sobre les molèsties a Can Carreras

S'estudia la restricció del pas de camions de més de 12 metres pel camí d’Ullastrell.
L’alcaldessa de Rubí, Carme García, ha informat els veïns de les urbanitzacions de les accions que està portant a terme el consistori relacionades amb l’abocador de Can Carreras i, especialment, amb les olors que s’han intensificat d’un any ençà i que estan provocant moltes molèsties als veïns de la zona. A la reunió, celebrada aquest dilluns, hi han assistit una trentena de veïns particulars i representants de les entitats veïnals de les urbanitzacions (Can Solà, Vallès Park, els 4 sectors de Castellnou i Can Barceló –agrupades a la plataforma CAVUNO– i Can Carreras).

García ha explicat als veïns que, després de reiterades trucades i requeriments per escrit l’estiu passat a la Generalitat advertint-los del problema perquè incrementessin els controls a l’abocador, la Generalitat va comprometre’s a fer un estudi d’olors per determinar les molèsties i el seu origen per tal de poder actuar. “L’estudi ha conclòs, com ja sabíem, que es produeixen pudors al voltant de la zona de l’abocador”.

A Can Carreras hi conviuen dues activitats: una de competència autonòmica (autorització de la Generalitat de gener del 2012 d’abocador de no especials) i una altra de competència municipal (planta d’ensacat de compost). “Una vegada comprovat l’origen de les olors (l’abocador de residus no especials), us comuniquem que hem requerit a la Generalitat que prengui les mesures correctores adients per tal d’eliminar aquest problema als veïns.” L’alcaldessa també ha recordat que aquesta autorització d’abocador ha estat recorreguda per l’Ajuntament tant per via judicial com per via administrativa.

No obstant, García ha assegurat: “Des de l’Ajuntament continuarem fent els controls d’olors i no ens aturarem fins que no s’hagin eliminat, requerint a la Generalitat i a l’Agència de Residus de Catalunya tantes vegades com calgui que actuï en una activitat de la seva competència”. Per aquest motiu, l’alcaldessa ha demanat als veïns que continuïn col·laborant amb l’Ajuntament, informant al consistori quan detectin olors, “amb l’objectiu de fer més pressió, entre tots, davant l’administració autonòmica, que és qui actualment pot revocar l’autorització ambiental que va concedir el passat mes de gener”. García també ha explicat als veïns que fa uns dies van instar a TMA Grupo Sánchez a dur a terme les mesures correctores pertinents per acabar amb les males olors a Can Carreras.

Accions per minimitzar les olors
A la trobada amb els representants veïnals d’aquest dilluns, l’alcaldessa s’ha compromès a incrementar els contactes amb els veïns per informar-los de totes les accions que es vagin fent, a banda de fer-los arribar una carta on s’expliquen les accions que ha dut a terme l’Ajuntament en el darrer any. Paral·lelament, s’ha posat a disposició de tots els veïns i veïnes de les urbanitzacions un telèfon (93 588 70 92) i un correu electrònic (cancarreras@ajrubi.cat) perquè facin arribar qualsevol queixa relacionada amb les molèsties que provoca l’abocador de Can Carreras al consistori, amb l’objectiu que aquest pugui actuar de la forma més ràpida possible.

L’Ajuntament està estudiant la restricció del pas de camions més llargs de 12 metres pel camí d’Ullastrell. Aquesta mesura es podria posar en marxa en un termini màxim de 15 dies, ja que abans cal avisar a totes les empreses que operen a la zona (una tasca que durà a terme l’Oficina de Serveis a l’Empresa) i s’han de col·locar les senyals de trànsit que prohibiran el pas d’aquest tipus de camions per aquesta via. L’alcaldessa signarà un decret d’alcaldia que recollirà totes aquestes mesures.