Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament posa a disposició de Guifi.net superfícies públiques per ampliar la cobertura d’internet gratuït al municipi Paral·lelament, el consistori negocia amb operadors públics i privats la millora de la xarxa de telecomunicacions amb fibra òptica. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament posa a disposició de Guifi.net superfícies públiques per ampliar la cobertura d’internet gratuït al municipi

Paral·lelament, el consistori negocia amb operadors públics i privats la millora de la xarxa de telecomunicacions amb fibra òptica.
En les pròximes setmanes Rubí sabrà si és un dels primers municipis en disposar d’un punt de connexió de fibra òptica a tots els polígons de la ciutat. El consistori espera una confirmació oficial a la demanda que el passat 22 de febrer traslladava l’alcaldessa i el president del Fòrum Cecot a la Generalitat i Localret després d’assabentar-se que aquest era un dels objectius del projecte Xarxa Oberta.

L’inici de converses amb els operadors públics ha estat paral·lel al que s’ha mantingut amb alguns operadors privats com Jazztel, Ono i la fundació guifi.net, als que s’ha mostrat el Pla director de telecomunicacions de Rubí i les potencialitats del municipi per desplegar la fibra òptica. Rubí disposa a l’actualitat de dos punts d’interconnexió des d’on crear un centre de distribució de fibra òptica. Informació que s’ha compartit amb les empreses operadores.

A l’espera de rebre una resposta, el què sí que s’ha acordat és la posada a disposició de Guifinet de superfícies municipals on poder instal·lar antenes que ampliïn la cobertura d’ADSL i s’estengui el servei que ofereix gratuïtament la fundació privada Guifinet. De moment, aquesta cessió ja s’ha fet efectiva a l’edifici Rubí+D i a l’escola Pau Casals.

La millora de la xarxa de telecomunicacions per millorar la competitivitat de les empreses locals, entre les quals es troba el comerç, és un dels objectius de l’actual mandat que es recullen al Pla de Reactivació Econòmica i de Treball. Aquesta millora també donarà sortida a una altra prioritat del govern de bona cobertura de senyal d’internet al municipi a nivell domèstic, sobretot a zones on actualment les operadores ofereixen uns serveis molt mínims, com és el cas de la zona residencial de Ca n’Alzamora. L’estesa gratuïta de guifi.net permetrà millorar aquesta qualitat de recepció del senyal de la xarxa sempre que els usuaris se subscriguin al programa gratuït d’aquesta fundació.