Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament organitza una xerrada sobre les clàusules sòl dels préstecs hipotecaris La conferència, a càrrec d’ADICAE, es farà aquest dijous 31 de març a les 19 h a l’auditori Rubí + D. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament organitza una xerrada sobre les clàusules sòl dels préstecs hipotecaris

La conferència, a càrrec d’ADICAE, es farà aquest dijous 31 de març a les 19 h a l’auditori Rubí + D.
L’Ajuntament de Rubí organitza una xerrada, en col·laboració amb l’Associació d’Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances d’Espanya (ADICAE), sobre les clàusules sòl que apliquen algunes entitats bancàries per a la concessió dels seus préstecs hipotecaris.

Aquesta associació ha estat agrupant en els darrers mesos a les persones afectades per aquestes clàusules sòl, per després presentar les reclamacions extrajudicials col·lectives i les demandes de conciliació i per conèixer els arguments de les entitats per aplicar aquests tipus de clàusules. ADICAE ha iniciat una campanya de demandes judicials davant les entitats que utilitzen aquest tipus de clàusula en les quals sol·licita la declaració d’abusivitat de la clàusula sòl i, per tant, la seva nul·litat. Aquest fet comportaria l’eliminació per sempre d’aquesta clàusula del préstec hipotecari i, a més, el fet que el banc hauria de retornar a les persones afectades els diners obtinguts il·legítimament per l’aplicació d’aquesta clàusula.
La demanda analitzarà la clàusula i el perjudici econòmic que ha patit cada afectat en cada contracte de forma individualitzada, el que significa que només es podran beneficiar d’una sentència favorable aquelles persones que s’incloguin en les demandes.

El passat ple municipal del mes de gener ja va aprovar una moció de la Junta de Portaveus en aquest sentit, per tal d’iniciar una reflexió sobre la reforma de la legislació del dret a l’habitatge, de la Llei del mercat hipotecari, i de les clàusules sòl i sostre de les hipoteques.

La conferència es farà aquest dijous 31 de març a les 19 h a l’auditori de l’edifici RUBI+D.