Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament organitza una nova edició dels tallers de cuina d’aprofitament i de compostatge casolà El curs gastronòmic es realitzarà el 24 d’abril, mentre que el d’autocompostatge es durà a terme el 7 de maig. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament organitza una nova edició dels tallers de cuina d’aprofitament i de compostatge casolà

El curs gastronòmic es realitzarà el 24 d’abril, mentre que el d’autocompostatge es durà a terme el 7 de maig.
L’Ajuntament de Rubí continua fidel a la filosofia de fomentar el reciclatge i la reutilització de tot allò que encara pot tenir una segona vida. Amb aquest esperit, el consistori ha organitzat una nova edició del curs de cuina d’aprofitament i del taller de compostatge casolà, que es duran a terme els dies 24 d’abril i 7 de maig, respectivament.

El curs de cuina d’aprofitament s’emmarca en la campanya del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental “Si recicles bé, tothom estalvia”, a la qual Rubí s’hi va adherir l’any passat. Durant la sessió, els participants aprendran diverses receptes culinàries contra el malbaratament alimentari, que busquen evitar llençar allò que no ens mengem. I és que l’objectiu del taller és mostrar als participants com es poden aprofitar aquells aliments que sovint acaben a la brossa, ja sigui perquè es fan malbé o perquè els rebutgem per considerar-los no “consumibles”.

Entre les receptes que possiblement s’ensenyaran durant el curs destaquen un duo de cremes, un gaspatxo de pinya i cargolines amb pa amb tomàquet i embotit, entre d’altres. La sessió es realitzarà el dimecres 24 d’abril, a partir de les 18:30h, a l’Escola Pau Casals. El curs està obert a tota la ciutadania. Com que les places són limitades, els interessats a participar-hi s’han d’inscriure al Telèfon Verd – 900 130 130 (93 699 98 01 si es truca des d’un telèfon mòbil).

Paral·lelament, l’Ajuntament de Rubí, conjuntament amb l’Agència de Residus de Catalunya, celebra una nova edició de la campanya “A Rubí fem compost!”. Mitjançant un taller formatiu de dues hores de durada, que tindrà lloc el 7 de maig, els participants podran aprendre a fer compostatge casolà.

L’autocompostatge és el reciclatge de les restes orgàniques de la cuina i del jardí al lloc on es produeixen. Es tracta d’imitar, a casa nostra, el procés natural de transformació de les restes orgàniques. El resultat d’aquesta transformació és un adob orgànic 100% natural i de molt bona qualitat, anomenat compost.

Al finalitzar el taller, els participants podran adquirir un compostador i una eina per remoure les restes per només 20 euros, menys del 20% del seu cost real. La resta del cost del material la subvencionen l’Agència de Residus de Catalunya i l’Ajuntament de Rubí.

Per participar en aquesta sessió també cal inscriure’s gratuïtament al Telèfon Verd, ja que les places són limitades. Els compostadors es lliuraran per ordre d’inscripció i fins a finalitzar les existències.

La pràctica del compostatge a les llars permet sol·licitar una bonificació del 20% en la taxa d’escombraries, segons l’Ordenança fiscal de taxes per a la recollida, tractament i eliminació d’escombraries i altres residus urbans.