Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament organitza tallers per prevenir el consum de tabac entre els adolescents Uns 240 infants de 1r d’ESO dels centres de secundària de Rubí participen en les sessions. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament organitza tallers per prevenir el consum de tabac entre els adolescents

Uns 240 infants de 1r d’ESO dels centres de secundària de Rubí participen en les sessions.
Els alumnes de 1r. dels centres de secundària de la ciutat participaran durant aquest mes en uns tallers teatralitzats per potenciar la prevenció en el consum de tabac, realitzats per l’empresa Ciència Divertida i organitzats per l’Ajuntament de Rubí.

A través de tècniques teatrals, els 240 alumnes que faran aquesta activitat en el seus centres experimentaran aspectes com la dificultat de funcionament dels pulmons per a les persones que fumen i altres problemàtiques de salut que poden patir per consumir aquesta substància, com és tenir una addicció i el difícil que es deixar-la, i altres dades important sobre el consum del tabac entre els adolescents.

Segons les dades de la darrera Enquesta de Salut de Catalunya (ESCA) relatives a l’any 2006, el 29% de la població catalana de 15 anys i més és fumadora. La prevalença d'homes fumadors a Catalunya és del 34%, mentre que el consum de tabac en dones és del 24%. Els estudis sobre el consum de tabac entre els joves de Catalunya, dirigits per la Generalitat de Catalunya, indiquen que 2 de cada 10 joves catalans d’entre 15 i 24 anys admeten fumar a diari. L’edat d’inici de l’hàbit del tabac se situa al voltant dels 15 anys, i el consum diari es consolida als 17 anys, mentre que el pic de consum es troba en joves de 21 i 22 anys, amb diferències entre sexes; les dones fumen més entre els 15 i els 18, i els homes ho fan més tard.