Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament organitza tallers i una conferència per promoure la salut física de les dones Garantir la salut femenina és l’objectiu de la celebració del Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones que se celebra el 28 de maig. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament organitza tallers i una conferència per promoure la salut física de les dones

Garantir la salut femenina és l’objectiu de la celebració del Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones que se celebra el 28 de maig.
Un taller de musicoteràpia, una xerrada sobre dona, sexualitat i afectivitat i una jornada sobre dona, activitat física i salut són els actes programats per l’Ajuntament de Rubí per commemorar el Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones que se celebra el pròxim 28 de maig.

La primera de les activitats que s’han organitzat és un taller de musicoteràpia que té per objectiu aprendre a expressar la música a través del cos i la veu i que tindrà lloc els dilluns 18 i 25 de maig a l’aula 10 de l’edifici Rubí + D de 18 a 19. 30 h i els dimarts 19 i 26 de maig a l’AV Can Fatjó de 10.30 a 12 h. Les inscripcions per aquest taller, que són gratuïtes, es poden fer del 8 al 15 de maig a la regidoria de la Dona (edifici Rubí+D, rambleta Joan Miró, s/n), de dilluns a divendres de 9 a 13 h i les tardes de dimarts a dijous de 15 a 18 h.

La resta de tallers que es faran, es duran a terme el dia 23 de maig en el transcurs de la jornada anual “Dona, activitat física i salut” que proposa tallers de sòl pelvià, dansa del ventre i del riure per conèixer activitats físiques i tècniques per a una gestió saludable del propi cos. Aquesta jornada s’adreça a dones menors de 60 anys i tindrà lloc al CEIP Ca n’Alzamora el dissabte 23 de maig de 9 a 14 hores. A meitat de la jornada es farà un esmorzar saludable per tal de millorar el rendiment físic i el benestar en general. Les inscripcions per la jornada es poden fer del 8 al 22 de maig a l’Oficina d’Esport per a Tothom (c/ Joaquim Blume, s/n, Escardívol) de dilluns a dijous de 9 a13 i de 16 a 18 h i divendres de 9 a 13 h.

La darrera de les activitats és la xerrada “Dona, sexualitat i afectivitat” a càrrec de la psicòloga clínica Marina Castro Leonarte, que exposarà com conèixer millor alguns aspectes de la pròpia sexualitat, especialment els relacionats amb el propi cos, el desig sexual i la vivència del plaer. La conferència es farà el dimarts 26 de maig a les 19 h a l’auditori de l’edifici Rubí+D.

4000 postals per reforçar la campanya

A més, l’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació editarà una postal amb motiu de la commemoració d’aquest dia amb l’objectiu denunciar la imatge estereotipada de les dones i per reforçar les campanyes que es fan des de l’àmbit municipal. Un total de 4000 postals es repartiran al llarg del mes per tota la ciutat.

Aquest programa, que l’Ajuntament de Rubí organitza des de fa 6 anys, es treballa de manera transversal entre els serveis de Salut Pública, Esports i Dona per tal de proposar diferents activitats adreçades a la ciutadania des d’una perspectiva de gènere i salut.