Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament organitza propostes lúdiques i culturals aquestes festes de Nadal 2012 per a tota la família Hi haurà una Fira de Reis dels artesans rubinencs i la Fira de Nadal torna a la plaça de la Nova Estació. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament organitza propostes lúdiques i culturals aquestes festes de Nadal 2012 per a tota la família

Hi haurà una Fira de Reis dels artesans rubinencs i la Fira de Nadal torna a la plaça de la Nova Estació.
Aquestes festes nadalenques l’Ajuntament de Rubí ha volgut que tota la família pugui participar en un munt d'activitats amb les quals celebrar aquesta tradicional commemoració, i ha organitzat prop de 150 activitats durant tot el mes de desembre repartides per tota la ciutat. “Tot i l’austeritat que marca la trajectòria del consistori en els últims temps, aquest any no hem hagut de retallar tant la despesa ja que l’any passat es va fer una reducció important d’aquesta, i s’han pogut mantenir els actes principals d’una festa tan tradicional com és el Nadal per a les famílies de la ciutat, amb alguna petita modificació per tal de no duplicar esforços bàsicament”, ha explicat la regidora de Promoció de la Cultura, Maria Mas, en la presentació conjunta amb la regidora de Comerç, Arés Tubau, del programa d’activitats per a aquest Nadal 2012-2013 a la nostra ciutat. Tubau ha assegurat que “aquestes dates són molt importants pels comerciants de la ciutat ja que intenten tancar d’una manera més positiva els seus resultats anuals amb aquesta campanya del comerç nadalenc” i ha donat a conèixer les principals novetat en aquest aspecte, com el trasllat de la Fira de Nadal a la seva antiga ubicació a la plaça de la Nova Estació, un nova Fira de Reis amb els artesans de la ciutat, o el 1r. concurs d’Aparadors de Nadal de Rubí, accions amb què es vol potenciar l’activitat comercial al centre.

Recorregut Cavalcada de Reis

L’any passat, el consistori va reduir el nombre de carrers pels quals passava la Cavalcada de Reis, per tal de potenciar-la en els carrers amb més afluència de públic i reduir la despesa econòmica. “El nou recorregut ha estat molt ben acollit per la ciutadania, segons la regidora Maria Mas, i per aquest motiu es manté el mateix que en la passada edició, tot i que s’ha suprimit el castell de focs amb què tradicionalment es rebia als Reis d’Orient per qüestions d’estalvi”.

A aquest canvi, s’ha d’afegir la supressió de l’activitat dels carters als barris per no duplicar esforços ja que les associacions de comerciants de la ciutat organitzen, per la seva banda, el patge reial del comerciants que a principis de gener recorren els barris de la ciutat per recollir les peticions dels infants pels Reis d’Orient. La resta d’activitats com el Campament del Mag Rubisenc al Castell, el pessebre que l’any passat ja es va ubicar a la Biblioteca, la Cavalcada de Reis, sessions de cinema i tallers per a infants, concerts diversos, així com múltiples activitats organitzades en col·laboració amb el teixit associatiu de la ciutat es mantenen en els mateixos termes que l’any passat.

Comerç al carrer

Una de les apostes d’aquestes festes es “poder donar vida al centre de la ciutat i dinamitzar-lo amb diverses propostes”, com ha assegurat la regidora de Comerç. En aquest sentit, la campanya s’inicia els pròxims 6 i 8 de desembre amb el Mercat d’Artesania que de forma excepcional s’ubicarà al seu espai habitual a l’Illa de vianants, on també tornaran el dia 22 de desembre, quan coincidirà amb la Fira de Nadal, que s’inaugurarà el pròxim 13 de desembre, que aquesta es torna a ubicar al seu emplaçament inicial a la plaça de la Nova Estació, a petició del mateixos propietaris de les parades. Amb les 24 parades, s’instal·larà la carpa amb tallers infantils i espectacles per a tothom. Arés Tubau ha confirmat que aprofitant que en aquestes dates, un cop s’inicien les vacances escolars del Nadal, l’autobús urbà deixa de passar per l’illa de vianants, el consistori presentarà en breu un nou recorregut dels autobusos per aquesta zona que permeti eliminar definitivament el seu pas per l’illa.

A més d’aquest canvi d’ubicació, els artesans del Mercat d’Artesania faran per primera vegada una Fira de Reis, del 2 al 5 de gener, a la plaça de Catalunya; es recupera el trenet dels comerciants, ja que aquests han considerat que serveix com a element d’atracció turística cap diversos espais de la ciutat; i s’han posat en marxa campanyes comercials a diverses àrees de la ciutat.