Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament organitza la 6a Fira adopció d’animals abandonats per la Festa Major 2013 a la Nova Estació El manteniment del servei de recollida i recuperació d’animals suposa una despesa de 190.000 euros anuals pel consistori. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament organitza la 6a Fira adopció d’animals abandonats per la Festa Major 2013 a la Nova Estació

El manteniment del servei de recollida i recuperació d’animals suposa una despesa de 190.000 euros anuals pel consistori.
L’Ajuntament de Rubí organitza aquest dissabte 29 de juny la 6a Fira d’adopció d’animals abandonats a Rubí, en el marc de la Festa Major 2013, que comença aquest divendres.

En aquesta edició, la fira es trasllada a la plaça de la Nova Estació, on es va fer per primera vegada, i on el centre d’acollida Help Guau, l’empresa adjudicatària del servei de recollida i manteniment d’animals de companyia a la nostra ciutat, instal·larà les seves carpes amb una desena de gossos recollits a Rubí per buscar una família que els vulgui adoptar. Com sempre, els animals s’entregaran identificats, esterilitzats i desparasitats, segons marca la normativa vigent. A més, durant la tarda els voluntaris/es passejaran els animals perquè tothom els pugui veure, comprovar el seu caràcter i acaronar-los, per poder decidir qui és l’animal més idoni per portar-lo a les seves llars. També hi haurà més informació d’altres animals que viuen a la residència canina Help Guau per si algú estigués interessat en la seva adopció.

A més, a les carpes hi haurà fulletons informatius de tinença responsable d’animals de companyia, informació de què cal fer si es el nostre animal de companyia s’extravia, informació sobre les colònies de gats de carrer, la identificació, els cens d’animal, com obtenir la llicència per a la tinença i/o conducció de gossos potencialment perillosos i sobre les zones d’esbarjo per a gossos.

Una despesa de 190.000 euros anuals

L’any 2007 es va prohibir sacrificar els animals trobats al carrer de les ciutats a les instal·lacions per al seu manteniment, i aquells animals que no són retornats al seu propietari/a, han de viure a les instal·lacions que els acull fins que són adoptats. De fet, la recollida d’animals de companyia abandonats o perduts i el seu manteniment es obligació dels ajuntaments. L’any passat, a la nostra ciutat es van recollir 320 animals a la via pública, dels quals 41 van ser recuperats pels seus propietaris i 138 van ser adoptats. El manteniment dels animals van suposar pel consistori una despesa de 190.824 euros l’any 2012.
Durant aquest any, s’han recollit a la ciutat un total de 96 animals dels quals 41 han estat recuperats pels propietaris/es i 39 han estat adoptats.