Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament organitza diverses activitats per conscienciar la població en la prevenció de la sida Aquest any, hi ha algunes específicament per a joves a Torre Bassas. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament organitza diverses activitats per conscienciar la població en la prevenció de la sida

Aquest any, hi ha algunes específicament per a joves a Torre Bassas.
Impulsar accions per sensibilitzar a la població que cal prendre consciència de la necessitat de prevenció envers la Sida és el principal objectiu de les diverses activitats que amb motiu del Dia Internacional contra la Sida, l’1 de desembre, organitza l’Ajuntament de Rubí al llarg d’aquest dies. Les propostes se centren de forma especial en el col·lectiu de joves amb tot un seguit d’activitats per als usuaris/es de l’Espai Jove Torre Bassas, recentment reobert al públic.

De fet, s’han programat a l’equipament municipal la Setmana de Prevenció de la Sida, que comença aquest dijous amb l’exposició “VIH sobre rodes” que pretén informar, prevenir i solidaritzar-se amb les persones que viuen amb el Sida, amb una col·lecció de cartells formada per una mostra estatal i internacional amb una àmplia diversitat artística.

A més, s’han organitzat dos tallers relacionats amb aquesta setmana de prevenció. “Màgia i sexualitat segura”, el dilluns 26 de novembre, on a través d’una sessió de màgia amb jocs participatius es tractaran temes com la importància de les habilitats comunicatives en les relacions sexuals, la col·locació del preservatiu, la percepció del risc en les relacions o la desmitificació de tòpics al voltant del preservatiu. I el 3 de desembre hi haurà una taller de Hi Hop i sexualitat segura, amb dos espectacles musicals que combinen aquest i altres ritmes, per generar un debat posterior sobre l’ús del preservatiu en les relacions sexuals entre joves, i com l’assertivitat com tècnica pot ajudar a controlar la pressió del grup en la pressa de decisions, entre d’altres aspectes. Els tallers començaran a les 18 h.

La darrera activitat programada pel 4 de desembre és el Joc del TriVIHal Gegant de la Sida, amb preguntes del joc del Trivial relacionades amb Biologia, Comunicació i cultura, Actituds socials, i Prevenció. L’objectiu del joc, amb la mateixa dinàmica que aquest conegut joc, és aconseguir els quatre “Xipi-condons” que responen als quatre tipus de preguntes, i que estan ubicats a les cantonades del taulell del joc gegant, on les fitxes són els mateixos participants. El grup que aconsegueixi els quatre guanya la partida. Els participants tindran també l’oportunitat de debatre els continguts de cada pregunta, compartir experiències i conèixer altres informacions actualitzades i contrastades.

Punt d’informació

A més, el 30 de novembre, l’Ajuntament de Rubí, amb la col·laboració del Consorci Sanitari de Terrassa, instal·larà un punt d’informació ciutadana al Mercat Municipal per trametre a la ciutadania l’existència del perill de contraure la malaltia, quines són les conductes que augmenten aquest risc, animar a la població a utilitzar el preservatiu com a mètode anticonceptiu i preventiu i a fer-se la prova de la Sida, en cas de adoptar conductes de risc. Al punt informatiu, es llegirà el Manifest de la Sida 2012 i hi haurà dues lectures dramatitzades de dos contes de Mercè Rodoreda i Montserrat Roig que parlen sobre les emocions i la vulnerabilitat de les relacions personals.

En el marc d’aquesta commemoració, uns 500 alumnes dels centres públics i concertats de 4t d’ESO han assistit a la representació de l’obra de teatre “Que sí, vida”, un espectacle participatiu sobre la prevenció d’aquesta malaltia i altres de transmissió sexual, així com dels embarassos no desitjats, on els joves són convidats a prendre part en la resolució d’una situació conflictiva en què es treballa la negociació afectiva i sexual.