Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament organitza activitats escolars per promoure una alimentació adequada L’alimentació saludable i la prevenció de trastorns alimentaris són els principals objectius d’aquestes propostes https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament organitza activitats escolars per promoure una alimentació adequada

L’alimentació saludable i la prevenció de trastorns alimentaris són els principals objectius d’aquestes propostes
L’Ajuntament de Rubí ha organitzant durant aquest mes una sèrie d’activitats per potenciar els hàbits alimentaris saludables entre els alumnes de diversos centres de primària i secundària de la ciutat.

La primera és un taller per promocionar aquests hàbits entre l’alumnat de primer d’ESO de tots els instituts i escoles de la ciutat, per generar un espai de debat i reflexió en les aules sobre temes com la responsabilitat respecte a la pròpia salut, la imatge corporal més enllà de les modes, com afavorir uns hàbits alimentaris adequats per la seva edat, prevenir conductes alimentaries poc adequades o l’esport com a pràctica per millorar la nostra salut, entre d’altres .

Els alumnes de 3r i 4t primària, per la seva banda, participaran en el taller interactiu “Viure en salut”, realitzat per l’empresa Ciència Divertida, on aprendran la preparació d’un esmorzar i un berenar saludables, les funcions que cada grup d’aliments té en l’organisme, les necessitats nutricionals de cadascú i com l’exercici físic és beneficiós per al cos.

L’altre taller previst, pel mes vinent, està s’adreça als alumnes de 2n d’ESO, i s’adreça de forma especial a la prevenció dels trastorns de l’alimentació de l’anorèxia i la bulímia entre els adolescents en una edat precoç. Així, a banda de fer-los reflexionar sobre la pròpia imatge corporal, s’intentarà promoure hàbits alimentaris adequats per a la seva edat per tal de prevenir conductes alimentaries poc adequades.

Prevenció del consum d’alcohol

A més d’aquestes activitats sobre alimentació, també s’organitza una proposta educativa per donar eines de prevenció del consum de l’alcohol als alumnes de l’Institut l’Estatut i l’Escola Maristes, amb l’exposició “T’ho empasses tot” que durant una setmana d’aquest mes podran visitar els alumnes al seu centre. La mostra convida a pensar sobre l’alcohol des de la perspectiva dels adolescents que no consumeixen begudes d’aquest tipus, amb conceptes sobre alcohol i festa, salut, pressió social, gènere, parella o convivència amb la gent que beu, entre d’altres.
La proposta es completa amb una sessió informativa amb els alumnes, per trencar alguns del mites envers aquest tema i proporcionar respostes científiques a tots el dubtes relacionats amb l’alcohol, amb dinàmiques i experiments que donaran una visió fisiològica dels seus efectes en el cos; i amb una visita a Alcohòlics Anònims per trencar amb la imatge benigna que té l’alcohol, parlant de l’alcoholisme com a malaltia i dels riscos associats al consum d’alcohol, així com del consum responsable.