Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament ofereix adob orgànic a les deixalleries de la ciutat Actualment, hi ha 5 metres cúbics disponibles per a la ciutadania https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament ofereix adob orgànic a les deixalleries de la ciutat

Actualment, hi ha 5 metres cúbics disponibles per a la ciutadania
L’Ajuntament de Rubí i el Consorci per a la Gestió de Residus tornen a posar a l’abast dels rubinencs una part del compost que s’elabora a partir dels residus orgànics de la planta de biometanització de Can Barba. Actualment, hi ha a disposició dels usuaris un total de 5 metres cúbics.

El compost es pot anar a recollir, de forma totalment gratuïta, a la deixalleria de Cova Solera o bé a través de les deixalleries mòbils, que s’ubiquen a diversos punts de la ciutat en dies específics. Cada ciutadà/na pot sol•licitar un màxim de 50 litres d’adob i només cal portar un recipient on poder emportar-se’l.

Aquest compost procedeix de la planta de Can Barba, on es processa el contingut dels contenidors de la fracció orgànica de la comarca. La riquesa dels seus nutrients, l’esponjositat que aporta a la terra i el fet que afavoreix la germinació de les llavors són alguns dels avantatges d’aquest tipus adob.

Amb aquesta iniciativa, a la qual també s’hi han adherit altres municipis de la comarca, com ara Terrassa, Matadepera i Barberà, es pretén fomentar la recollida selectiva de la matèria orgànica entre la població, així com també promocionar aquest producte com un adob natural que redueix els residus i l’emissió de gasos d’efecte hivernacle.